יום שבת, 18 ביוני 2016

SPATZLI-שפצלי


SPATZLI-שפצלי 
לפעמים אני משתגעת מלחשוב על מה נבשל היום? בטוחה שאתם גם מכירים את זה יש ימים שממש לא בא לי להכין כלום אבל ממש כלום.
באחד מהימים האלו לפני שנים נתקלתי במתכון נפלא, פשוט וטעים בשילוב של קליל ומהיר להכנה משהו לעצלנים בדיוק כמוני באותו הרגע, לגמרי בלי יסורי מצפון  כי הילדים שלי מתים על זה :)
שפצלה שפצלי הן סוג של בצקניות/פסטה שמקורן דווקא בדרומה של גרמניה/ שוייץ/ אוסטריה ניתן למצוא אותן גם מוגשות בצפון איטליה. 
נעשות מבצק דליל שצורתו מתקבלת בעזרת מכשיר עם חורים ובו תא לבלילה או בעזרת מסננת עם חורים גדולים או כף מסננת גדולה.
וכן גם להונגרים יש משהו דומה שנקרא נוקדלי. זוכרת בילדות שסבתא ואמא היו מכינות לנו במרק או עם בשר בכדי להעשיר את המנה.
מושלם כמובן גם לימי חורף קרים. 
עם השנים שילבתי בלא מעט מתכונים כולל אפיה עם פסטו של תרד בסדנת פסטה אחרת שלי.
תודו לי אחרי שתכינו ותקצרו מחמאות.

מצרכים
200 גרם קמח
3 ביצים
קורט מלח
1/4 כוס חלב
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים עד לקבלת מרקם של בלילה אחידה וסמיכה בדומה לפנקייק 
נהוג להשתמש במכשיר שדומה למסננת עם חורים גדולים דרכם הבלילה יורדת למים הרותחים והמומלחים תוך כדי תנועה של המכשיר הן נחתכות. אפשר להכניס את הבלילה לשק זילוף ולחתוך בעזרת מספריים או סכין, להשתמש במסננת או כף מסננת עם חורים גדולים.



השפצלי מוכנים דקה אחרי שהם צפים. להוציא מהמים בעזרת כף מסננת ולזרוק ישר לרוטב.
אוהבת אותם עם בשר או ברוטב קליל של שמן זית, שום, מלח, פלפל, ופפריקה מתוקה ומעל הכל פטרוזליה קצוצה.
נפלא בתנור עם פסטו של תרד ופרמזן מלמעלה.






בתאבון!

2 comments:

  1. הי ענבר תודה על המתכון . נהדר. אבל איך מכיהים פסטו תרד?

    השבמחק
    תשובות
    1. אני טוחנת תרד טרי עם שמן זית ושום מי שרוצה יכל להוסיף אגוזים כאלו ואחרים ופרמזן ואז מכניסה לתנור ואופים

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415