pasta al forno
כשאומרים פסטה בתנור אסוציאציה ראשונה של הרוב היא לזניה.
האמת היא שישנה נישה שלמה של פסטות אל פורנו (פסטות בתנור) , בינהן לזניה קנלוני ועוד רבות אחרות.
אצלנו ה" פסטה" בתנור היא דווקא קוואטלי ברוטב עגבניות והרבה פרמזן מגורד.
צורת הפסטה שהכנתי היום נקראת קלמרטה בגלל צורתה שדומה לקלמרי
לרוב היא באמת מתחברת לרטבי דגים ופירות ים, בגלל הדימיון שלה לקנלוני החלטתי היום למלא.
החלטה מעולה וטעימה מאוד.
מצרכים
פסטה מסוג קלמרטה
למילוי
חצי חבילת ברוקולי קפוא
ביצה אחת
500 גרם גבינת טבורג
פרמזן מגורד
מוצרלה מגורדת
מלח, פלפל
אגוז מוסקט
שן שום
שמן זית
לרוטב
2 מיכלי שמנת מתוקה
+ מיכל שמנת נוסף נוסף או חצי כוס חלב
מלח פלפל
אגוז מוסקט
פרמזן מגורד ( לפיזור מעל הפסטה)
לבשל את הברוקולי במים עם מלח, לסנן ואז להקפיץ קלות עם שן שום ומעט שמן זית לטחון את הברוקולי ולערבב עם הגבינות ושאר חומרי המילוי לתבל לפי הטעם.
בתבנית אפיה לא עמוקה לסדר אחד ליד השני את הקלמרטה כשהפתח כלפי מעלה ולמטה למלא את הצינורות בעזרת שק זילוף
לערבב את כל חומרי הרוטב ולשפך אותם מעל הפסטה לוודא שלפחות שני שליש מהפסטה מכוסים במידה ולא להוסיף חלב.
לכסות בנייר כסף ולאפות בתנור לאפות 10 דקות ראשונות בחום גבוה וכחצי שעה בחום בינוני כשהרווחים בין הפסטה נעלמים להוריד את הנייר כסף ולפזר מעל הכל פרמזן להכניס לתנור עד השחמה.
שימו לב חצי מהכמות מספיקה לשלושה סועדים כמובן שניתן להשתמש במילוי ורטבים אחרים
בתאבון!
חבילת פסטה של 500 גר' ו400 גר' ברוקולי ?
השבמחקחבילת פסטה כן של 500 וברוקולי חצי חבילה רגילה לא חבילה גדולה לא זוכרת מה המשקל. קחי בחשבון שיש לך גם גבינות כך שגם אם יהיה קצת פחות ברוקולי לא נורא.
מחק