צילום: דורון יניב
בקיץ יש את הימים האלו שלא בא לך לעשות בהם כלום.....אתה רעב לא רעב בא לך לא בא לך לאכול.
אתה הכי מרגיש שבא לך להיות קוביית קרח במקפיא מרוב שחם.
המתכונים הבאים לא קפואים גם לא קרים אבל קלילים ומרעננים כאלו שלא מרגישים אחריהם עם בטן כבדה או רגשות אשמה של למה אכלתי לא מסוגלת לזוז....
סלט עגבניות ולחם
מצרכים
פרוסות לחם ישן/בגט
עגבניות
מלח
פלפל
שמן זית
שן שום
אורגנו
מים
מנה פשוטה,מהירה טעימה וקלה באיטליה נהוג להשתמש בלחם מיוחד קשה ושובר שיניים מקמח תירס או קמח אחר, אנחנו נכין ברוסקטה.
אחד הדברים שלמדתי מהאיטלקים גם ללחם ישן יש שימוש :)
פרוסה של בגט/לחם ישן לא מפריע אגב שהוא יבש אנחנו רוצים אותו כזה.
את פרוסת הלחם אפשר לקלות בטוסטר אובן, בתנור, על מחבת פסים עד שמתקשה ואפילו מתייבשת.
את סלט העגבניות אני הכי אוהבת להכין מעגבניות תמר איכותיות אבל גם עגבניות אחרות יעשו את העבודה בשוק ניתן למצוא זן של עגבניות מגי מתוקות ונהדרות מומלצות לא רק לסלט הזה.
לחתוך את העגבניות לקוביות גדולות יחסית (עגבנית שרי למשל לחצות לשניים).
להוסיף שן שום פרוסות, שמן זית בנדיבות, מלח, פלפל, אורגנו אפשר לשלב טרי וייבש, ולבסוף מעט מים
לתקן תיבול ולהגיש את הסלט על פרוסות או קוביות הלחם הקלויים וכן הרעיון הוא שהלחם יספוג את הנוזלים.
צילום: דורון יניב
רוטב ירקות שורש לפסטה
למצרכים
חצי קילו פסטה או ניוקי
גרידת לימון
1גזר
1קישוא
שמן זית
סלרי
1בצל קטן
עגבניה בשלה
טימין או רוזמרין קצוצים
את כל הירקות לחתוך לקוביות קטנטנות להתחיל עם שמן זית וטימין אחר כך להוסיף את הבצל ואז את שאר הירקות , לטגן קלות בישול קצר יחסית שתיים שלוש דקות, להוסיף פנימה את הניוקי להקפיץ במחבת ובמידת הצורך להוסיף מעט נוזלים ממי הפסטה. לוודא שהרוטב מכסה את הניוקי.
רוטב ארוקולה ואגוזים
למצרכים
500 גרם פסטה
1/2 חבילת ארוקולה/ רוקט
חופן אגוזי מלך קצוצים
שמן זית
שן שום
מלח
פלפל
גרידת לימון
להתחיל עם שמן זית במחבת ושן של שום להוסיף ארוקולה, אגוזים קצוצים וגרידת לימון
להקפיץ קלות במחבת ולתבל במלח ופלפל,לשפוף פנימה את הפסטה המבושלת לערבב קלות שכל הפסטה תתכסה ברוטב, להוסיף מעט מים ממי הפסטה במידת הצורך.
בתאבון!!
אם לא נרשמתם עדיין לקבלת מתכונים בניוזלטר- ניתן לעשות זאת בצדו הימני העליון של הבלוג
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415