יום ראשון, 16 באוקטובר 2016

עוף אמלפי סטייל


למרות שדרום איטליה הרבה פחות מתויירת נמצאת בה אחת מהדרכים היפות בעולם חוף אמלפי המדהים והמפותל שבחבל קמפניה.
הביקור הראשון שלי שם גורם למיקלה לצחוק עד היום.... סיימנו את פומפיי וחזרנו הביתה ( 40 דקות משם ) בדרך אמלפי הוא בחר ליסוע במהירות שאופיינית רק לאיטלקים, עיזבו את העובדה שלא זכיתי לראות אותה אותו יום, אני ועומר כל כך סבלנו שרק מי שנסע שם יכל להבין על מה אני מדברת וכמה התפללתי כבר להגיע הבייתה.....ממליצה מאוד לבצע עצירות קטנות בדרך ולא רק בכדי להינות מהנוף :)
כביש אמלפי מחבר בין סורנטו לסלרנו, כפרים מצויירים ,מצוקים, מפרצים ים קרמיקה משובחת מהיקרות בעולם וריח של לימון.
אגב כשאומרים לימון אז..... הלימונים באמלפי לא דומים לשום לימון אחר שפגשתם, גדולים, מלאים במיץ וטעימים במיוחד משהו באדמה ובקירבה אל הים הופכת את הלימונים שם לוואוו, במטבח האמלפיטני משתמשים בלימון בכל הזדמנות ולא רק ליצור הלימונצ'לו המפורסם.
מנה מקומית ודרך נהדרת לבישול של נתחי עוף אותם משרים בלימון ומצפים אחר כך בפסטלה, העוף פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים והטעם הלימוני עוזר למנה להיות קלילה ונהדרת.


עוף אמלפי סטייל
מצרכים:
נתחי עוף ( אני השתמשתי בפילטים עוף)
מיץ מלימונים 
לפסטלה:
2 כוסות קמח
1 1/2 כוסות מים
כפית שמרים יבשים
מלח, אורגנו או עשב אחר, אפשר גם גרידת לימון
שמן לטיגון.
את נתחי העוף לכסות במיץ לימון ולהשרות שעה במקרר, להכין מהקמח המים המלח התבלינים והשמרים פסטלה דלילה אבל דביקה, מרקם שבין בלינצ'ס לפנקייק.
אחרי שעה להוציא את נתחי העוף מהלימון ולנגב אותם בעזרת מגבת נייר או מגבת מטבח.

להכניס את חזות העוף לפסטלה ולערבב הייטב לוודא שכל החזה מצופה בבלילה, אחר כך לטגן בשמן.



אם לא ביקרתם עד היום ממליצה מאוד!!! ועד אז בתאבון!

2 comments:

  1. הייי.. עוד שבוע אנחנו שם.. חלק מהמסלול שלנו��

    השבמחק
    תשובות
    1. אם אתם באיזור נאפולי והסביבה אז בוודאי שזה מסלול חובה.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415