יום שני, 14 בנובמבר 2016

טרלי /TARALLI

כשאני חוזרת מאיטליה אני נוהגת לסדר לעצמי סטוק קטן שלהם ואו להביא כמזכרת ומתנות, הכי אוהבת את הפיקנטי שבהם כל ביס דורש עוד, חטיף ממכר משהו......
טרלי הם בייגלס קטנים, קשים מאוד על גבול שוברי שיניים, צורתם מזכירה את העבאדי אבל הם לגמרי אחרים, אנחנו מנשנשים אותם עם גבינות, נקניקים או סתם ככה כשחסר לחם על השולחן, ממכרים כבר אמרתי?
מקורם של הטרלי בפוליה שבדרום איטליה המתכון במקור עם פלפל שחור, באיזורים אחרים בדרום איטליה ניתן למצוא ורסיות שונות ותיבול אחר למתכון כמו: שומר, אורגנו, בצל, צ'ילי גרוס אבקת צ'ילי ועוד.... 
ברור שבזמנים שהמלאי נגמר ואני ממש מתגעגעת מתחדשת לי בכאלו תוצרת בית.

מצרכים
500 גרם קמח
200 מ"ל יין לבן
125 מ"ל שמן זית איכותי
10 גרם מלח
להניח את הקמח והמלח על משטח עבודה או בקערה גדולה, ליצור גומה במרכז ולהכניס פנימה את שאר חומרי הגלם. ללוש עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. במקביל להרתיח סיר עם מים.

לחתוך את הבצק לחתיכות קטנות ומהם ליצור נחשים קטנים ואז טבעות.

את הטבעות לבשל במים הרותחים הם יצופו למעלה,כשמזהיבים להוציא אותם בעזרת כף מסננת ולהניח על מגבת לייבוש קצר.

לסדר את הטרלי בתבנית על נייר אפיה ולאפות כשלושים דקות על 200 מעלות או עד שמשחימים.
 מחזיקים מעמד הרבה זמן בתוך כלי אטום.

בתאבון 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415