יום רביעי, 14 בדצמבר 2016

פסטה הורסת ביין אדום PASTA IN VINO ROSSO

לפני כחודשיים התקשרה אלי כתבת האוכל רחל גרא ממגזין יין וגורמה, כמה רגעים של דפיקות לב וכולי נרגשת, כששאלה אותי מה אני יכולה לחדש מהמטבח האיטלקי שיתחבר למגזין וליין? התשובה הראשונה שעלתה לי בראש הייתה כמעט כמו תמיד פסטה!!! כן פסטה ביין, כבר אכלתי לא פעם, קצת שיעורי בית הולידו מנת פסטה ביין אדום לתפארת כמו שהיא יפה ככה מיוחדת בטעמה אני יודעת שאני כל הזמן אומרת המתכון הזה משהו! הפסטה הזו טעימה, זה מיוחד וזה....על הפסטה הזו אני חייבת להגיד מטורפת
ו...וואווו. אתם לא תאמינו כמה שהיא קלה להכנה!
מה שיין אדום עושה לפסטה!!

לפרוייקט עבור רחל צורפו גם הסרטורלי שלי עוגיות שקדים שנהוג לטבול ביין ,עוגיות שקדים איטלקיות SARTORELLI לכתבה המלאה והמפרגנת של רחל כנסו לכאן




רוטב יין לפסטה
במחבת עם מעט שמן זית לטגן קלות שן של שום וצ'ילי לפי הטעם ( השתמשתי בכרבע פלפל אדום).
להוסיף למחבת כוס וחצי יין אדום ולבשל לצמצום בערך בחצי.
בינתיים להרתיח בסיר ביחס של אחד לאחד מים ויין אדום לא חייב להיות היין המשובח ביותר.
כשרותח להוסיף מלח וחצי חבילה של ספגטי איכותי, לבשל עד לרמת אלדנטה ( כשהפסטה עדיין נחתכת על השן).
להוסיף לרוטב שבמחבת כמצקת ממי הפסטה ( עם היין ) ולבשל על אש נמוכה לתבל במלח ופלפל ולהוסיף מעט חמאה לקראת הסוף.
 כשהפסטה מוכנה להוסיף אותה לרוטב ולבשל עוד דקותיים עד שהרוטב נספג ומצפה את הפסטה הייטב בגוון יין עז לפזר מעל פטרוזליה קצוצה ולהגיש עם גבינת פרמזן מגורדת גס עם קולפן.


הנאה מובטחת!!!
רוצו להכין ושתפו אותי.

2 תגובות:

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415