יום שני, 15 במאי 2017

הפקת שבועות למחלבת עברי

צילום: Tal Sivan-Ziporin
אחד הדברים שאני הכי מקפידה עליו בתחום שלי זה חומרי גלם טובים וטריים, אני תמיד מחפשת את יצרני הבוטיק, השווקים והספקים שמוכרים את מה שאני צריכה ברמה הגבוהה ביותר ואם אפשר לקנות ישר מהספק וגם לראות מאיפה המוצר מגיע כמובן שתמיד עדיף!
במוצרים של מחלבת עברי נתקלתי לגמרי במקרה אצל הקצב שלי הבנתי שהמחלבה קרובה אז כמובן שקפצתי לרחרח.
הגבינות שלהם הכי דומות למה שאני מכירה מאיטליה ברמת המוצר אבל בעיקר ברמת הנשמה והאווירה!! אפשר לומר שהתאהבתי!! התאהבתי במוצר, התאהבתי בסוכן ישראל ממש על ההתחלה, אחר כך בדודו, מיכל, אמא עברי, רן, בקיצור במשפחת עברי כולה.
אוהבת בימי שישי כשאין לי סדנאות  לקחת את הילדים מבית הספר לקפוץ לדיר הכבשים להגיד שלום להתחבק ולמלא את המקרר שלי בבית.
כמובן שכשמיכל עברי ביקשה ממני לקחת חלק בהפקת שבועות למחלבה שמחתי, עבר עלי בוקר מרגש סט טעים ומאתגר, מיכל עברי, טל Tal Sivan-Ziporin הצלמת המוכשרת ואני, צחקנו לא מעט, אלתרנו המון, עבדנו קשה ואכלנו מספיק!
מסתכלת על התמונות וכל מנה יותר טעימה לי מהשניה חושבת שהצליח לנו :)

בימי שישי הקרובים ועד שבועות מקיימים במחלבה הפנינג גבינות קפצו לבקר תטעמו, תזמינו לעצמכם קלצונה חם כוסית של יין ותהנו.
צילום:Tal Sivan-Ziporin
עד רגע לפני הצילום של המנה הזו לא היה ברור מה היא תהיה רק חשוב היה שתהיה אחרת.פרוסות של גבינת פטה כבשים לטבול קלות בקמח, אחר כך לצרוב על מחבת לוהטת. בין הפרוסות פרוסות של אננס טרי עלה של נענע ומעל הכל לזלף דבש ולפזר מעט פלפל שחור טחון טרי.להגיש חם.
צילום: Tal Sivan-Ziporin
שניצל גבינה אחת המנות שהכי אוהבים לאכול אצלי בבית, גבינת ג'יבן עיראקית של עברי מתאימה ביותר.
הליך ההכנה זהה לשניצל עוף שאתם מכינים בבית. לפרוס את גבינת הג'יבן לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ לטבול כל פרוסה בביצה טרופה עם מעט מים, אחר כך בפירורי לחם. לטגן עד שפירורי הלחם משחימים והגבינה ניתכת להזהר לא להמיס יותר מדי.כמובן שלהגיש חם.
צילום: Tal Sivan-Ziporin
 מדפי גבינת מוצרלה של עברי הכנתי פטוצ'יני אלא קפרזה למתכון שהעלתי לא מזמן לחצו על הקישור

קנולי גבינות ותרד
למילוי 
גבינת טבורג 500 גרם
1/2 כוס גבינת קשקבל כבשים מגורדת
1/4 כוס גבינת פקורינו  
1 ביצה
חבילת תרד טרי
שן שום
מלח, פלפל ואגוז מוסקט ליטבול.
את התרד לטגן קלות במחבת עם שמן זית ושן של שום אחר כך להניח במסננת להגיר נוזלים, לקצוץ את התרד ולערבב בקערה עם כל חומרי המילוי עד לקבלת מרקם אחיד, לתבל לפי הטעם.
למלא את הקנולי בעזרת שק זילוף ולהניח אחד ליד השני בתבנית חסינת אש. מעל הכל לצקת רוטב לבחירתכם ולאפות מכוסה בנייר כסף כעשרים דקות אחר כך להסיר כיסוי ולפזר מעל גבינת קשקבל ופקורינו ולאפות עד השחמה.
לרוטב בשמל:
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס חלב
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
בסיר קטן מניחים את החמאה כשנמסה מוסיפים לה את הקמח ומערבבים עד שמתאחד, בהדרגה מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב תמידי עלמנת למנוע גושים. לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

בגלל שהרוטב נכנס שוב לאפיה אין צורך שיהיה סמיך מדי.

בתאבון וחג שבועות שמח!

2 תגובות:

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415