יום שבת, 10 במרץ 2018

קליפות הדר מסוכרות BUCCA DI ARANCIA CANDITA

כילדה כשבית הספר העביר עוד כמה דברים חוץ מחומר לימוד יבש  היו לנו שעורי כלכלת בית בהם למדנו להכין לא מעט דברים ובינהם קליפות מסוכרות, אני ממש לא זוכרת מה היה המתכון אז אבל אלו מחזירות אותי תמיד לאותו שיעור.
****הערה לעצמי לא להכין שוב חיסלת לבד חצי!
השתמשתי הפעם בקליפות של פומלה, בחלק החיצוני ועוד קצת מהלבן לא עבה מדי, ניתן להשתמש גם בלימון, או תפוז.
לחתוך את הקליפות לרצועות ולהשרות ללילה במים, אחר כך לסנן.
להעביר לסיר ולכסות במים, להביא לרתיחה ואחר כך לשפוך את המים, לחזור על התהליך שלוש פעמים בכדי להפתר מהמרירות שבקליפה.
אחרי הסינון האחרון לשים את הקליפות בסיר או מחבת ומעל לשפוך סוכר במשקל זהה למשקל הקליפה.
לבשל על אש בינונית עד שהסוכר נמס לחלוטין ואחר כך מתחיל להתקרמל מעט בזהירות שלא ישרף.
בצד להכין תבנית אפיה או משטח אחר כשמעליו נייר אפיה מצופה בשיכבה דקה של סוכר
חוזרים שניה לסיר: כשהסוכר נספג כולו בקליפה והקליפות מתחילות להדבק אחת לשניה לשפוך על נייר האפיה ובעזרת כף עץ לפזר על התבנית  את כל הקליפה בכדי להפריד מעט, (לא לנסות להפריד עם הידיים כן? מזכירה שמדובר בסוכר) לפזר שוב סוכר הפעם מעל ההקליפות, לחכות מספר דקות עד שמתקרר, אז להפריד את הקליפות אחת מהשניה, ולאחסן בצנצנת סגורה.

****ישנה וורסיה נוספת בה אחרי הנגלה השלישית של המים מבשלים את הקליפות במים ביחס של 1 קילו קליפה,1 ליטר מים, 1 קילו סוכר, מוציאים מהסירופ על נייר האפייה נותנים להתייבש כל הלילה ואז מפזרים שוב סוכר מעל.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415