יום חמישי, 22 בנובמבר 2018

פסטה עם חומוס/שעועית PASTA CON CECI


בדרום איטליה נהוג להגיש מנות פסטה עם קטניות, כמו חומוס, שעועית ועדשים, אני בדרך כלל מבשלת סיר ענק ומחלקת לשקיות כך שיש לי תמיד בשלוף לכשצריכה.
אלו לרוב מנות חורפיות אבל זה אף פעם לא מנע ממני להכין גם בתקופות אחרות, צלחת שכזו תתקבל אצלי בברכה בכל עונות השנה.
את החומוס השרתי בקערה עם מים כל הבוקר ובלילה בשלתי סיר ענק יודעת שזה בדרך כלל הפוך אבל ככה יצא לי, חלק מהחומוס להיום והשאר למקפיא.
במחבת או סיר שטוח, מעט שמן זית, שן של שום שלמה או רצועות מרבע בצל לטגן קלות, להוסיף את החומוס/שעועית מבושלת וחצי כף פפריקה מתוקה (נוהגת להשתמש בזו שמכינה חמותי כרמלה או שמיצרים בדרום איטליה טעם שונה לחלוטין מזו המוכרת לנו).
ענף של רוזמרין ערבוב קל של כל המרכיבים ונוזלים ממי הפסטה מעל, להביא לרתיחה ולתבל במלח, פלפל וכף שתיים של עגבניות היום לא הוספתי, שאריות של הקשה מגבינת פרמזן (כן הקליפה שחלק זורקים) נזרקו פנימה לתבשיל לשיפור הטעם.
לבשל עד להסמכה קלה, לטחון חלק מהחומוס בעזרת בלנדר מוט ישר בתוך הסיר בנגיעות קלות פה ושם לא לרסק הכל.
אופציה נוספת היא לקחת חלק מהחומוס עם מעט נוזלים ולטחון בבלנדר בצד, ניתן גם למעוך עם מזלג, 
להחזיר את המחית חזרה לסיר ולבשל דקותיים נוספות להוסיף נוזלים במידת הצורך תלוי כמובן אם רוצים שיוגש יותר כרוטב או כמרק פסטה.
שלב אחרון לתוך הסיר לשפוך פסטה מבושלת מתאימה אני השתמשתי היום במיסקיאטה (מעורבבת) אפשר ספגטי שבור, מאלטאליאטה,דיטליני, קנרוני.
הגשתי עם נגיעות של צ'ילי, שמן זית וגבינת ריקוטה מעושנת מעל, כמובן שגם פרמזן מתאים.
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415