יום שישי, 21 באוגוסט 2020

לדר פירות - fruit leder -INBAR COOKS ITALIAN

באמצע אוגוסט כל עצי הפרי מלאים החצרות עמוסות בירק וההכנות לחורף בעיצומן, עץ השזיפים היה עמוס השנה ונתן כמיות מטורפות של פרי שהפכו במהרה לריבה, לשזיף מיובש, לעוגות וקרוסטטות לפרי קפוא וללדר ממכר כן לדר כמו זה הכתום שאנחנו מכירים רק לא משמש אלא שזיף.

הכנתי מספר נגלות וכל פעם הכפלתי כמויות שהחזיקו ליומיים שלושה עד שבחרתי להחביא כמה שיהיו בכל זאת לנישנוש בחורף! 

דרך נפלאה לשימור הפרי המאפשרת שימוש וצריכה גם שלא בעונה.

אז איך מכינים?

קיימות שתי אופציות האחת שימוש בפרי טרי ללא בישול

טוחנים בבלנדר את הפרי שבחרתם כמה שיותר חלק אני השארתי את הקליפה, טועמים אם חסרה מתיקות ומוסיפים כף דבש או סילאן לפי הטעם.

תלוי בסוג הפרי ובנוזלים שיש בו אם לא מצליחים לטחון חלק ניתן להוסיף מיץ לימון או מעט מים.

להשטיח שכבה אחידה ודקה על נייר אפיה לא דק מדי קחו בחשבון שהנוזלים מתאדים, לאפות בחום של 100-130 מעלות בין שעתיים לארבע תלוי בכמה נוזלים יש בפרי.

ישנה אפשרות לחום נמוך יותר סביב 80 ללילה.

כשניתק מנייר האפיה כמו דף פרי הלדר מוכן.


האופציה הנוספת מתאימה לפרות קשים יותר וכשרוצים לקבל מרקם של לדר אחיד וחלק יותר במקרה של השזיפים נתן תוצאה שאהבתי יותר.

בישול הפרי החתוך בסיר כעשר דקות לערבב מדי פעם עלמנת שכל הפרי יתרכך מעט אחר כך לטחון למרקם חלק, לטעום ולהוסיף תיבול לפי הטעם.

לתת להתקרר לחתוך לרצועות ולגלגל ניתן להפריד מהנייר או לגזור במספריים ולגלגל עם הנייר.

ניתן לערבב פירות אני אוהבת להוסיף תפוח או שניים עוזרים למרקם מחובר יותר של הפרי.

לכו להכין מהפרי שבגינה או מפרי שתמצאו במחיר מבצע אל תתחילו מכמות קטנה כי תצטערו שלא הכנתם כמות גדולה!!

בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415