יום שלישי, 8 בספטמבר 2020

עוגת תפוחים ומרציפן


ליום ההולדת של צ'ירו היום הכנתי קרוסטטה של ריבת שזיפים ועוגת תפוחים ומרציפן שעשוייה משלוש שכבות בראשונה סוג של בצק פריך, בשניה קוביות תפוחי עץ וקינמון ומעל סוג של מרציפן שבמקור נעשה עם שקדים אני השתמשתי באגוזי מלך ובוטנים קלויים, כבר שנה שרוצה להכין אותה אין מצב שמחסור בחומרי גלם ימנע ממני מודה שקצת חששתי אבל טעמם של הבוטנים לא מאוד דומיננטי ומתקבל מרקם וטעם של מרציפן קרנצ'י.
שלושת השכבות נכנסות לתנור לאפיה ובכל אחת מהן מתקבל מרקם אחר קרנצ'י בחוץ ורך בפנים, מתוק עם מלוח לא מאוד יפה אבל פשוטה ונהדרת!!


מצרכים:
לבצק
200 גרם קמח
100 גרם קוביות חמאה קרה
כף סוכר
קורט מלח
מספר כפות מים
לערבב את כל חומרי הגלם במג'ימיקס ליצור בצק חלק ולישמור עטוף במקרר לחצי שעה
בינתיים.......

לשכבת המרצפן
120 גרם שקדים שלמים עם קליפתם אני השתמשתי ב 40 גרם אגוזי מלך והשאר בוטנים מלוחים
2 כפות קמח
120 גרם סוכר
כף אבקת סוכר
לטחון יחדיו בפולסים את חומרי הגלם היבשים עד קבלת מרקם של אבקה להוסיף ביצה אחת ו 100 גרם חמאה מומסת לערבב הייטב עם כף לקבלת תערובת כמו של פירה רך.

למילוי 
לחתוך לקוביות ארבעה תפוחי עץ ללא הקליפה לשים בסיר קטן להוסיף 2 כפות סוכר, מיץ מחצי לימון, קינמון, ציפורן ושלושה גרגרי פלפל שחור שלמים.
לבשל כעשר דקות על אש נמוכה ולערבב מדי פעם לצנן את המילוי לתמפרטורת החדר.

אחרי מנוחה של הבצק במקרר לרדד לעיגול גדול יותר מקוטר התבנית כשהשוליים יוצאים החוצה.
בעזרת מזלק ליצור חורים בבצק.
להניח את המילוי ולהשטיח בתבנית בצורה אחידה.
מעל להניח את תערובת המרציפן לסדר הייטב ולהשטיח גם כן בצורה אחידה כשמכסה את תפוחי העץ
את שולי הבצק להרים מעל ולסגור שוליים אפשר להניח או ליצור מסגרת מסודרת יותר למרוח את שולי הבצק עם ביצה טרופה ומעט מים.
לפזר מעל בוטנים או שקדים ולאפות כ 40 דקות ב 180 מעלות זהירות שלא תצא שחומה מדי עלמנת לשמור על המרציפן רך ולא יבש מדי.

אפשר לשלב בה דבש ולהינות מעוגה נפלאה לראש השנה 
בתאבון וחג שמח!

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415