יום ראשון, 12 ביוני 2016

רביולי שוקולד




פסטה צבעונית לא נפוצה בבתים באיטליה בטח שלא מתוקה, זה לא מתחבר עם השמירה שלהם על הכללים ועל השיגרה פסטה זה מלוח עם רוטב כזה או אחר ולא מוגשת בסוף הארוחה כקינוח. ובכל זאת כשחיפשתי לסדנת המתקדמים שלי משהו אחר! סדנת פסטה צבעונית למתקדמים  ידעתי שזו המנה הכי מתאימה.
היא הצליחה להפתיע אותי ואת כל מי שטעם.

רביולי שוקולד
משתמשים במתכון בסיסי לפסטה על כל 100 גרם קמח ביצה אחת
מוסיפים לכל 100 של קמח גרם כף אחת של קקאו לעיתים יש להוסיף כף שתיים של מים.
הליך יצור הבצק זהה ליצור בצק פסטה רגיל פוסט ראשון ומתכון לפסטה

צילום: שרית גז
 צילום: שרית גז

בדיוק כמו במתכון רגיל יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד למנוחה של 30דקות

למילוי
1/2 מיכל שמנת
1/2-3/4 חפיסת שוקולד
אני לא מוסיפה סוכר.

להביא את השמנת על גבול הרתיחה לכבות את האש ולהוסיף פנימה את השוקולד חתוך או מפורק לקוביות לערבב עד לקבלת מרקם אחיד וחלק (גנאש)
לתת לגנאש להתקרר ולערבב פנימה כחצי חבילת ריקוטה, עד קבלת מרקם אחיד כמות הריקוטה תלויה במרקם שלה.

לרוטב
קוביית חמאה
מיץ מתפוז שלם טרי
1/2 כף סוכר לא מחייב תלוי בתפוז
גרידת תפוז
טיפונת מיץ לימון
ליקר/ לימונצ׳לו 
לבשל קלות על למרקם סירופ
צילום: שרית גז
 צילום: שרית גז
לבשל את הרביולי במים רותחים אני לא פעם מבשלת במי פסטה מומלחים. ליד הרביולי גלידה ומעל הכל סירופ תפוז חם.
צילום: שרית גז 

4 תגובות:

  1. מהמם!!!!! מושלם! זה הפרוייקט הבא שלי

    השבמחק
  2. נראה מעולה! חייבת לנסות. :)
    במילוי - חצי מיכל שמנת=125 מ"ל או 250 מ"ל? כלומר - מיכל קטן או גדול?

    השבמחק
    תשובות
    1. חצי מיכל של שמנת רגילה קטנה כלומר 125 :)

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415