יום שבת, 25 ביוני 2016

פרחי קישואים


ביום שישי האחרון כשהסתיימה לה סדנה ויישבנו לאכול שאלה אותי אחת הבנות איך אני משיגה פרחי קישואים?
באיטליה הם גדלו לי בגינה ובארץ האמת היא שהצלחתי להכין רק פעם או פעמיים מאז שחזרתי.
דקות ספורות מהרגע שהסדנה הסתיימה מיקלה נכנס בדלת עם שקית מלאה בפרחי קישואים טריים שרק נקטפו. אם היינו מדברים על מיליון דולר הוא יכל היה להגיע עם שק של כסף? .....לעזאזל.
נאלצתי להסתפק בפרחי קישואים מושלמים והאמת היא שזו באמת מתנה נהדרת.
חברים לעבודה צחקו עליו ואמרו לו שאוכלים רק את הקישוא ולא את הפרח, מזל שהוא יודע אחרת.
כשהייתי קטנה סבתא הייתה מכינה אותם ממולאים ומטוגנים ללקוחות שלה 
וכשנתקלתי בהם באיטליה זה כבר לא היה לי חדש ובכל זאת למדתי לא מעט על הפרחים הללו וגם על פרחי דלעת. הטעם שלהם עוטף באהבה מילויים מחומרי גלם שונים, יש לא מעט דברים שניתן לעשות איתם, ממילוי, אפיה, טיגון ובישול.
הם נחשבים לדליקטס,כבר יותר קל להשיג היום אבל עדיין קשה, מחירם יקר וחיי המדף שלהם קצר ביותר.
הפרח יכל להיות ניקבי או זיכרי ( קטן יותר) שנייהם אכילים, צריך רק לנקות את הפנים שלהם מהאבקנים לפני השימוש. לפניכם שני מתכונים טעימים.

רוטב לפסטה מפרחי קישואים וקישואים
מצרכים
שמן זית
6 פרחי קישואים נקיים 
זוקיני קטן אחד
רבע בצל
יין לבן
מלח
פלפל
כף פסטו ארוקולה (מחית של ארוקולה ושמן זית)

וורסיה נוספת:
במקום בצל שום, אפשר להוריד את הפסטו, אפשר להוסיף חמאה

אופן ההכנה
במחבת עם שמן זית לטגן קלות רצועות מרבע בצל קטן
לקרוע או לחתוך את פרחי הקישואים לשניים או שלוש לאורכם ולהוסיף לשמן,להקפיץ לדקותיים 
להוסיף פנימה זוקיני קטן מגורד על פומפיה או ג'וליאן ולהמשיך לטגן עד שמתחיל להשחים קלות.

להוסיף פנימה כף של פסטו ארוקולה, מעט יין לבן או נוזלים,מלח פלפל ולתת לרוטב להתבשל על אש נמוכה עד להתרככות הקישואים וצימצום הרוטב.
כשהרוטב מוכן לשפוך לתוך המחבת את הפסטה לערבב ולבשל דקה נוספת עד שכל הפסטה תתעטף ברוטב. לגרד מעל גבינת פרמזן ולהגיש.

לפרחים ממולאים יש לא מעט ורסיות אחת מהן לפניכם
פרחי קישואים ממולאים מטוגנים בפסטלה
מצרכים
פרחי קישואים נקיים (נקיים מהאבקנים והכתר החיצוני) 
קמח
מלח
ומים מוגזים
גבינת מוצרלה למילוי ( יש המוסיפים אנשובי)
מהקמח המלח והסודה ליצור פסטלה, אפשר חיזוק קטן של אבקת אפיה הבלילה צריכה להיות דלילה בין בלינצ'ס לפנקייק
לפניכם סרטון







3 תגובות:

  1. כתוב להוריד את הכתר החיצוני, איזה כתר? לפי התמונה לא ברור

    השבמחק
    תשובות
    1. תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.

      מחק
    2. כתר העלים הירוקים התחתוניים וחיצוניים

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415