יום שבת, 13 באוגוסט 2016

פסטה קנדלה ברוטב עגבניות


Candele lunghe
בטוחה שלפחות חלק מכם נתקלו בפסטה הזו בביקורם באיטליה, את זו סחבתי איתי מהביקור האחרון אבל לא מזמן מצאתי אותה גם בארץ.
היא כל כך ארוכה שהשאלה המתבקשת היא מה עושים איתה ואיך אוכלים דבר כזה? ואולי בעצם היא לקישוט? 
אז זהו שלא רק שהיא אכילה זו אחת הפסטות היותר טעימות שאני מכירה.
הקנדלה שצורתה דומה לנר ארוך מאוד מקורה בנאפולי, זו פסטה עתיקה מאוד, היא נעשית היום אומנם במיכון חדשני אבל בשימור על מתכון, טכניקה ותהליך כמו בעבר, נדרשות כשבעים שעות לייצור פסטה שכזו, טעמה מיוחד ולא דומה לשום פסטה אחרת שטעמתם, נהוג לחתוך אותה ידנית לצינורות קצרים יותר ולא לא אוכלים אותה באורכה המקורי :).

כדאי שתדאגו לקחת איתכם במזוודה בפעם הבאה שתבקרו באיטליה. עם רוטב עגבניות פשוט, פרמזן מעל ותראו כמה קרובים הם השמיים.
בחיתוך של הפסטה לאורך הרצוי נעזרים בסכין שיניים מסמנים בעזרתה את הפסטה בניסור קל ואז שוברים ידנית בחתך שנוצר.
*מצורף סרטון הדרכה בסוף.
לרוטב
2 קופסאות של עגבניות משומרות ( אני קונה רק את האיטלקיות), אפשר שלמות, קוביות או מרוסקות.
שן של שום
שמן זית איכותי 
מלח, פלפל
בזיליקום טרי.

להקפיץ שן אחת של שום בשמן זית איכותי ונדיבות בשמן זית היא אחד הסודות לרוטב טעים :)
להוסיף את העגבניות ומעט מים לפי הצורך, לתבל במלח ופלפל אחרי רתיחה להנמיך את האש ולבשל כחצי שעה ארבעים דקות על אש נמוכה וכן זמן הוא סוד נוסף להצלחה שמצליח לעזור לעגבניה גם לאבד מהחמיצות שלה ללא שום צורך בהוספת סוכר. (כמובן שיש לשים לב אם יש צורך בנוזלים נוספים).
את הבזיליקום להוסיף ברגע האחרון.

 הליך הבישול של הפסטה זהה לבישול של כל פסטה אחרת במים רותחים ומומלחים, כמובן רק  אחרי שחתכנו אותה.



כבר נירשמת לקבלת מתכונים במייל? למעלה מימין

5 תגובות:

  1. נפחא נפלא כמו תמיד מושלם
    כל הכבודדדדד 💖

    השבמחק
  2. נפחא נפלא כמו תמיד מושלם
    כל הכבודדדדד 💖

    השבמחק
  3. היי ענבר, נראה מדהים. רק שאלה אחת, למה את לא משתמשת בעבניות טריות (מניסיוני זה יוצא הרבה יותר טעים כשמשתמשים בעגבניות טריות ולא בשימורים) . נ.ב- המנות יפות להפליא :)

    השבמחק
    תשובות
    1. היי
      אתה בהחלט צודק! באיטליה בסוף הקייץ היינו מכינים שימורים לכל השנה. בארץ יש תקופות שאני קונה ארגזים של עגבניות ומכינה שימורים לבד מודה שזה לא תמיד יוצא בדיוק כמו שאנחנו לא רק אוכלים פסטה טרייה :).
      אנחנו אוכלים כל יום מנת פסטה כך שאני צריכה מזווה או גינה שגדלים בהם רק עגבניות חחחח
      מקפידה לקנות שימורים איטלקיים ללא חומרים משמרים שמכילים רק עגבניות.
      חוץ מזה שעבור מתכונים זה מקל על החיים שיש בשלוף.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415