במתכון המקורי ממלאים את הקציצות בגבינה מעושנת שלא הייתה לי אבל כמובן שלא מנע ממני להכין והן עדיין מופלאות, קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.
אפשר להגיש אותן עם רוטב עגבניות או שלא ואפשר פשוט לחסל אותן לפני שמגיעות לשולחן.
מצרכים
1 חציל גדול חתוך לקוביות עם קליפתו.
חופן פטרוזליה קצוצה
50 גרם תערובת של גבינת פקורינו ופרמזן
1 ביצה
1/3 בגט יבש
פירורי לחם לציפוי
מלח ופלפל
שמן לטיגון.
אני מאוד אוהבת את הנוכחות והמרקם של קליפת החציל בקציצה ולכן מעדיפה להשתמש בחציל כולו.
את קוביות החציל מבשלת במים רותחים ומעט מלח, עד לריכוך.
אחרי שבושל לסנן את החציל ולמעוך עד להגרת רוב הנוזלים.
אני נעזרת במזלונה ( סכין בצורת חצי ירח)או בקוצץ חצילים מעץ בכדי ליצור תערובת אחידה. לתבל במלח ופלפל, נענע קצוצה משתלבת נפלא.
להוסיף את הביצה והגבינה והאמת היא שעם פקורינו ופרמזן כל המרבה הרי זה משובח אז ברור שהוספתי עוד כף או שתיים :)
לערבב הייטב הכל, כמובן שאפשר להשתמש בקערה וממש לא חייב לעבוד על משטח עבודה.
בתאבון!
עדכון מ 31/7 היום הוספתי קישוא מגורד, פרמזן ומוצרלה מגורדים, לציפוי השתמשתי בפנקו כי זה מה שהיה והלכתי הפעם על אפיה במקום טיגון, חיסלתי לבד חמש או שש אבל מי סופר :) זהירות שלא לא לייבש מדי.
הכנתי ונטרפו . פעם הבאה במקום טיגון אכין באפיה . תודה
השבמחקאיזה כיף לשמוע! תודה רבה על השיתוף <3
מחקכדי לאפות ושלא יצאו יבשות- אפשר לשמן את פירורי הלחם- כלומר לערבב לתוכם עם מזלג כף שתיים של שמן זית עד שהם כולם משומנים
השבמחקנראה לי שכן :) או לשמן את התבנית ולזלף מעל שמן זית.
מחק