יום שלישי, 6 בדצמבר 2016

פסטה אלסיצ'ליאנה עם חצילים pasta alla siciliana con melanzane

מי שביקר פה בבלוג כבר יודע שאני מטורפת על חצילים בכל וורסיה אחד המצרכים שאני הכי אוהבת ובמטבח של דרום איטליה משתמשים בהם לא מעט. ברור שחייב להשתלב גם כרוטב לפסטה, אלסיצ'יליאנה גרסה פיקנטית נהדרת קלה וטעימה לרוטב מושלם עם חצילים.

מצרכים
חבילת פסטה 500 גרם 
חציל אחד חתוך לקוביות
שן שום
כוס יין לבן
קופסה אחת של שימורי עגבניות מרוסקות.
מלח, פילפל
פלפל חריף
בזיליקום
פטרוזליה קצוצה.
קופסה של כדורי מוצרלה או קוביות מוצרלה.
שמן זית

במחבת עם כמות נדיבה של שמן זית לטגן שן של שום ולהוסיף את החצילים לטגן אותם על אש נמוכה עד להשחמה, להזהר שלא ישרפו.
להוסיף את הפלפל החריף ולהקפיצו גם כן.
*חצילים סופגים את השמן כך שיתכן ותצטרכו במהלך הטיגון להוסיף עוד שמן (אם זה מתבקש).
להוסיף פנימה את היין לבשל מספר דקות לצימצום, אחר כך את העגבניות במידת הצורך להוסיף כרבע כוס מים ולבשל כרבע שעה על אש נמוכה, לתבל במלח ופלפל.
להוסיף חלק מהפטרוזליה הקצוצה ואז את הפסטה המבושלת, מעל הכל את המוצרלה והבזיליקום לערבב ולהמשיך לבשל דקותיים עד שהמוצרלה נמסה.

תהיו נדיבים עם הרוטב זה החלק הכי טעים :)
בתאבון.


4 תגובות:

  1. על איזו כמות של פסטה?

    השבמחק
  2. אשמח להיות מצורפת לבלוג שלך. בברכה, אהובה איזנר

    השבמחק
    תשובות
    1. היי אהובה עלמנת להרשם בצד ימין בחלקו העליון של הדף ישנו מלבן ובו רשום הרשם כמנוי ברגע שתכנסי לשם את המייל שלך יגיעו אלייך עדכונים אוטומטית.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415