לארוחת החג האחרונה החלטתי ללכת על הוורסיה הלבנה, רוטב גבינות נפלא וקל הוא עוטף את הפסטה בשיכבה נדיבה של רוטב סמיך ודביק, ואז לתנו חם......כל ביס ממנה עונג צרוף, חלק מהפסטה קיבל מרקם קריספי קראנצ'י בצבע שחום כזה של גבינה מוקרמת התמונה לא מגרה במיוחד אבל מבטיחה לכם שזו מנה לא סתם טעימה יותר בכיוון של הורסת!!.
**קוואטלי קשה למצוא ולכן ממליצה על ריגטוני, או פנה במקום.
למצרכים
500 גרם פסטה
100 גרם גבינת אמנטל חתוכה לקוביות
1 מיכל שמנת מתוקה
40 גרם גבינת גורגונזולה
1/2 גביע של גבינת שמנת/סמפוניה טבעי
רצועות מרבע בצל אדום קטן
פלפל שחור גרוס טרי
מעט אורגנו טרי
חצי כוס פרמזן מגורד
שמן זית
לטגן קלות את רצועות הבצל במעט שמן זית, להוסיף את גבינת הגורגונזולה והשמנת לבשל עד שהגורגונזולה נמסה.
אחרי שהגורגונזולה נמסה להוסיף את קוביות האמנטל, ואת גבינת הסימפוניה להמשיך לבשל על אש נמוכה ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך מעט ( במידה וסמיך מדי ניתן להוסיף שמנת מתוקה או מעט מים).
לתבל בפלפל ובמלח במידת הצורך ( ממליצה לטעום קודם כי הגורגונזולה מלוחה).
את הפסטה המבושלת להכניס לרוטב לערבב הייטב, להכניס לתבנית אפיה ולאפות מכוסה כחצי שעה על חום בינוני 180 מעלות ואחר כך לפזר גבינת פרמזן ולאפות כעשר דקות נוספות עד לקבלת גוון חום ( ניתן להעלות את החום).
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415