יום שני, 19 ביוני 2017

saltimbocca alla romana

אם כבר רומא כמובן שאי אפשר לוותר על מנת הדגל של המטבח הרומאי ,saltimbocca alla romana ללא ספק מביאה גאווה ומייצגת מטבח איטלקי איכותי.עוד דוגמא למינימלסטיות שיוצרית מנה מושלמת! אגב פירוש השם קופץ בפה.
משתמשים בדרך כלל בפרוסות של עגל, אני בחרתי להשתמש בפילה שייטל פרוס אותו קמחתי קלות. במתכון המקורי על פרוסת העגל מניחים פרוסה דקיקה של פרושוטו ועלה מרווה אותם מחברים בעזרת קייסם לבשר.(שומרי הכשרות יכולים להחליף את הפרושוטו באווז מעושן).
יש שמטגנים בחמאה אני השתמשתי בשמן זית.
דקה שתיים מכל צד עד השחמה קלה, כחצי כוס יין לבן מעל הכל, תיבול של פלפל שחור ומלח ולבשל דקותיים נוספות לצימצום הנוזלים. אופציה נוספת היא הגשה המנה בצורת רולדה.


בתאבון!

2 תגובות:

  1. אז כבר אי אפשר לקרוא לזה saltimbocca alla romana

    השבמחק
    תשובות
    1. מרק מתי אי אפשר לקרוא למנה כך כשזה כשר?

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415