אם כבר רומא כמובן שאי אפשר לוותר על מנת הדגל של המטבח הרומאי ,saltimbocca
alla romana ללא ספק מביאה גאווה ומייצגת מטבח איטלקי איכותי.עוד דוגמא למינימלסטיות שיוצרית מנה מושלמת! אגב פירוש השם קופץ בפה.
משתמשים בדרך כלל בפרוסות של עגל, אני בחרתי להשתמש בפילה שייטל פרוס אותו קמחתי קלות. במתכון המקורי על פרוסת העגל מניחים פרוסה דקיקה של פרושוטו ועלה מרווה אותם מחברים בעזרת קייסם לבשר.(שומרי הכשרות יכולים להחליף את הפרושוטו באווז מעושן).
יש שמטגנים בחמאה אני השתמשתי בשמן זית.
דקה שתיים מכל צד עד השחמה קלה, כחצי כוס יין לבן מעל הכל, תיבול של פלפל שחור ומלח ולבשל דקותיים נוספות לצימצום הנוזלים. אופציה נוספת היא הגשה המנה בצורת רולדה.
בתאבון!
אז כבר אי אפשר לקרוא לזה saltimbocca alla romana
השבמחקמרק מתי אי אפשר לקרוא למנה כך כשזה כשר?
מחק