יום חמישי, 29 במרץ 2018

Farinata di ceci פרינטה מחומוס


פרינטה זהו מאפה עתיק מאוד שאופייני לחבל Liguria בפרט בג'נואה, ישנם מקומות נוספים שמכינים אותו וקוראים לו בשמות שונים.
זהו סוג של עוגה/ פנקיק מלוחה ונמוכה, לרוב עגולה ואפויה במקור בתנור עץ, עשויה מקמח חומוס, שמן זית, מים מלח ורוזמרין
האגדה מספרת כי המתכון כפי שאנחנו מכירים היום נולד לגמרי בטעות בשנת 1284 כשג'נואה הביסה את פיסה בקרב, הספינות של ג'נואה היו מעורבות בסערה וכמה חביות שמן וקמח חומוס נשפכו במי מלח. המלחים שהיו רעבים אכלו את הבלילה עם שמן זית וניסו להציל את מה שנשאר ולטשטש את הטעם על ידי ייבוש בשמש עד שהתקבל סוג של פנקייק. על היבשה השלימו הגנואים את מתכון שהפך למומחיות של המנה האהובה והמוכרת.
פרט לזמן המתנה עם הבלילה אין קלה ופשוטה ממנה להכנה.

מי אמר שאיטלקים יודעים להכין מנות טעימות רק מקמח לבן והרבה גלוטן?
הבוקר כשהכנתי בשניה שהתבנית יצאה מהתנור חוסלה! לורנצו, כן זה שלא אוכל כלום חיסל חצי תבנית לבד! ואני התמוגגתי.

מצרכים:
700 מ"ל מים
250 גרם קמח חומוס
3 כפות שמן+ שמן לתבנית
2 כפיות מלח
רוזמרין
בקערה לערבב הייטב בעזרת מטרפה ידנית את כל חומרי הגלם פרט לרוזמרין להניח את הבלילה למנוחה של 4 שעות עד 10 שעות במקרר, אחר כך להניח נייר אפיה רטוב וסחוט על תבנית אפיה, מעליו לזלף שמן זית בנדיבות ומעל ולשפוך את הבלילה, לפזר רוזמרין ולאפות.
וכן התערובת שמתקבלת מאוד דלילה אל דאגה.
אפיה בחום של 220 מעלות בתנור שחומם מראש למשך 25-30 דקות, מוכנה כשמתקבל צבע זהוב שחום.

להגיש חם עם פלפל שחור גרוס מעל וזילוף נוסף של שמן זית.

אשמח לשמוע מכם אם הכנתם
ועד אז בתאבון

2 comments:

  1. כמה מ"ל מים וכמה גרם קמח חומוס בבקשה?

    השבמחק
    תשובות
    1. המתכון רשום למעלה עם כמויות מדוייקות

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415