יום ראשון, 25 בנובמבר 2018

פוקאצ'יה של תפוחי אדמה ממולאת

פוקאצ'יה או פיתה של תפוחי אדמה כמו רוב המנות במטבח האיטלקי התחילה כמאכל מזין לעניים, עשויה מפירה תפוחי אדמה, גבינת פרמזן מגורדת, ביצה, מעט קמח ומילוי של פרושוטו וגבינה, עם השנים התווספו לא מעט וורסיות למילוי, בשר, גבינות, עגבניות, תרד, טונה ועוד.... מקור המנה סלנטו (פוליה) מגישים אותה כאנטיפסטי או כצידה ארוזה בימים בהם יורדים לחוף הים או לפיקניק, בעיני היא הכי טעימה חמה אבל אפשר בהחלט להינות ממנה גם קרה ואפילו לשלוח עם הילדים לבית הספר.
חנוכה זה רק התירוץ המון זמן לא הכנתי והילדים ממש אוהבים, קלה להכנה וטעימה בדיוק כמו שאני אוהבת. 
תוסיפו אותה לרשימה בין כל הטיגונים לחג, אין לי ספק שאתם הולכים לאמץ אותה גם אחרי.
במחשבה שניה אפשר להגיד שזו לביבת תפוחי אדמה משודרגת :) 

מצרכים
300 גרם פירה תפוחי אדמה (תפוחי אדמה שבושלו במים עם מלח)
100 גרם קמח
1 ביצה
100 גרם פרמזן מגורד
מוצרלה למילוי או כל מילוי אחר לבחירתכם.
מלח, פלפל לפי הצורך
לערבב את כל חומרי הגלם פרט למוצרלה ללוש קלות עד לקבלת מרקם אחיד של בצק רך ולח.
ניתן להכין בגדלים שונים אני בחרתי בפוקאצ'ות קטנות אישיות, לחלק את הבצק לכדורים קטנים, להשטיח אותם לדיסקיות עגולות בעובי של חצי ס"מ בערך.
אופציה נוספת היא להניח את הבצק בין שני ניירות אפיה מקומחים ולרדד בעדינות, בעזרת קורצנים ליצור דיסקיות בגודל הרצוי.
במרכז של דסקית להניח את המילוי (במקרה הזה מוצרלה) ומעל להניח שיכבה נוספת של בצק באותו הגודל.
לחבר בקצוות בעדינות אחר כך לגלגל על משטח מקומח קלות מסביב להדק יותר וליישר את הגימור.
 לטגן במחבת חמה עם מעט שמן זית עד השחמה בצד אחד להפוך ולטגן צד שני גם כן.

ממליצה לטגן על אש לא גבוהה עם מכסה עלמנת שהגבינה תימס בפנים.

****אופציה נוספת היא להניח תחתית של בצק בתוך מחבת על כל גודלה, להניח מעל מילוי ואז שוב לכסות בבצק (כמו פריטטה ענקית)

מחכה לתמונות ושיתופים שלכם

להרשמה לבלוג ולמתכונים נוספים בצד ימין למעלה.

6 תגובות:

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415