ארנצ'יניני הם כדורי אורז ממולאים ומטוגנים, מאכל שמקורו בסיצליה ונמכר כאוכל רחוב.
פירוש המילה בא כנראה מצורתו הדומה
לתפוז. האורז עובר בישול מוקדם במים מומלחים כשלמי הבישול מוסיפים זעפרן שצובע אותו לצהוב, ברחובות סיציליה ודרום איטליה ניתן למצוא אותו בצורת דמעה או טיפה כשחלקו העליון מחודד.
במקור נהוג למלא בבשר, אפונה וגבינה, לאחר המילוי מצפים בפירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק, כיום יש ורסיות שונות למילוי ולצבעי האורז.
הם קרנצ'יים מבחוץ, ורכים מבפנים וכשאוכלים אותם חמים זה לרוב לא מסתיים באחד.
יש מי שמבלבלים בינהם לבין ה SUPPLI AL TELEFONO מרומא שנעשה עם אורז ובשר ברוטב עגבניות דומה אבל שונה.
לאורז
500 גרם אורז מסוג ריזוטו
30 גרם חמאה
ליטר וקצת מים סביב 1.200
100 גרם פרמזן, מוצרלה או פקורינו מגורדים
למילוי:
קוביות או כדורי מוצרלה
לפסטלה:
100 גרם קמח , מלח 150-200 מל מים
לציפוי פירורי לחם ממליצה להשתמש בזהובים אחרי טיגון צבעם עמוק ויפה יותר.
שמן לטיגון
להרתיח כליטר וקצת מים להוסיף פנימה כ 500 גרם אורז(1.200)ומלח
במתכון המקורי נהוג להכניס למים זעפרן.
לבשל כ 15 דקות על אש נמוכה עד שהמים נספגים באורז לא עד מצב דייסתי מדי.
לכבות את האש ולתוך האורז להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות ופרמזן בנדיבות במקרה הזה כל המרבה הרי זה משובח לבדוק תיבול ולהוסיף פלפל ומלח במידת הצורך.
לערבב היטב ולצקת לתבנית מכוסה בנילון נצמד שיתקרר אפשר לשמור לילה במקרר.
על כף היד לשטח מעט אורז ליצור גומה ובמרכזה להניח קוביית מוצרלה לסגור מסביב וליצור כדור מומלץ לעבוד עם ידיים רטובות.
את הכדור לטבול בפסטלה אותה מכינים מקמח, מים ומלח (ליצור בלילה דלילה במרקם הדומה לבלינצ׳ס).
לגלגל ולצפות את הייטב את הכדור בפירורי לחם ולטגן בשמן עמוק.
ניתן להקפיא לפני או אחרי הטיגון, במקרה של אחרי טיגון להפשיר ולחמם לפני טיגון להפשיר ולטגן.
מצורף סרטון מערוץ היוטיוב שלי המסביר שלב שלב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415