יום שישי, 14 בפברואר 2020

ניוקי אלארומנה



ניוקי אלארומנה הוא סוג של ניוקי מאיזור רומא עשוי מסולת אותה מבשלים עם חלב עד קבלת מרקם של דיסה/ בצק בדומה לבצק רבוך
נהוג לאפות בתנור בצורת דסקיות המסודרות אח על השניה בדומה לרעפים מעל חמאה מומסת ופרמזן, מרקם הניוקי בשונה מניוקי תפוחי אדמה מבושל נמס בפה כמו ענן של סולת רך.
היום הגשתי אותו בוורסיה קצת אחרת לא אפויה של קוביות בתוך מרק, חכיתי שהמסה תתקשה ותתקרר ואז חתכתי לקוביות והוספתי למרק החם.
מצרכים:
250 גרם סולת
1 ליטר חלב
100 גרם חמאה
2 חלמונים
80 גרם פרמגיאנו או פקורינו
אגוז מוסקט
פלפל ומלח
הכנה
לבשל בסיר את החלב ולהוסיף חצי מכמות החמאה המלח הפלפל ואגוז המוסקט, כשהחמאה נמסה לפני שמגיע לרתיחה להוסיף בהדרגה תוך כדי ערבוב תמידי את הסולת, לבשל מספר דקות עד שהבצק נפרד מהדפנות (בדומה לבצק רבוך),
להסיר מהאש ולהוסיף את החלמונים ואת הפרמזן לערבב היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה, לטעום ולתבל לפי הצורך.
לצקת את הבצק לתבנית משומנת או על נייר אפיה להשטיח לאובי אחיד של כ 1.5-2 ס״מ ולכסות בנילון נצמד להניח בצד או במקרר להתקרר. (מודה שלא תמיד מחכה וחותכת כשמתקשה).
אחרי שהבצק התקרר וההקשה בעזרת קורצן יש לחתוך את הבצק לצורה הרצויה להניח בתבנית אפיה מעל חמאה מומסת ופרמזן או רוטב ולאפות עד השחמה, (כשמגישים עם רוטב לקראת הסוף לפזר מעל פרמזן ולאפות 10 דקות נוספת).



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415