הרבה לפני הניוקי תפוחי אדמה שמוכרים לנו היום היו ניוקי/ כופתאות על בסיס לחם כדוגמת הקנדרלי:לחם, ביצים וגבינה.
הם קלים וטעימים ומשמשים כפיתרון מושלם לשאריות של לחם יבש, ניתן להוסיף על הבסיס שילובים שונים מפנצ'טה ועד ירקות לפי הטעם.
כל כך אוהבת אותם שבזמנו הם נכנסו לסדנת הפנינים שלי הפתיעו בפשטות וקצרו לא מעט מחמאות.
אופיניים לחבל TRENTINO בצפון איטליה.
צודקים מזכיר קצת קניידלך אפשר בהחלט להגיש אותם במרק צח, אני הכי אוהבת לבשל ואחר כך לאפות עם הרוטב בתנור, רוטב עגבניות או רוטב של גורגונזולה או סתם ככה עם חמאה ומרווה.
אחד מהמתכונים האהובים עלי מאלו שנותנים תמורה ושההשקעה בהם היא מינימלית.
קנדרלי כדורי מוצרלה ותרד/ ניוקי לחם
מצרכים
300 גרם לחם יבש( אפשר לשלב עם פירורי לחם).
200 מ״ל חלב
2 ביצים
250 גרם תרד
50 גרם חמאה
אגוז מוסקט
200 גרם גבינת ריקוטה/ טבורג/ טוב טעם
חופן של גבינת גראנה פאדנה/ פרמזן.
הכנה
להשרות את הלחם בחלב למשך כרבע שעה עד שמתרכך, לפורר היטב ולהוסיף את שאר החומרים. את התרד כדאי לחלוט קלות, לסנן ולקצוץ.
ליצור מהעיסה כדורים לא לדחוס אותם בכדי לשמור עליהם אווריריים, לבשל במים רותחים עם מלח (כמו פסטה) עד שצפים לסנן ולהניח בכלי פיירקס, לכסות ברוטב, אפשר רוטב עגבניות בסיסי רוטב פטריות ושמנת, רוטב גבינות או כל רוטב אחר לבחירתכם.
לאפות בתנור שחומם מראש עד שהרוטב מצטמצם והכדורים מקבלים גוון שחום יפה, אפשר מעל הכל בדקות האחרונות לפזר גראנה או פרמזן ולהכניס שוב לתנור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415