יום שישי, 29 ביולי 2016

לזניה אישית של קרפל עם קישואים וגבינות CRESPELLE


קרפל נאכל מלוח או מתוק כל מדינה וה  CRESPELLE חביתית, בלינצ'ס שלה.
באיטליה נתקלתי לא פעם בשימוש של הקרפל בדומה לפסטה טרייה, חיתוך דף הקרפל לרצועות פסטה כמו פטוצ'יני, למילוי צינורות כמו קנלוני ובדפים כלזניה.
מרקם הדפים באפיה רך, נימוח, במקומות מסויימים מעט קריספי.
פיתרון בטעם גן עדן זריז.
אפשר למלא במה שאוהבים, להגיש עם רוטב או בלי.
אני בחרתי לשלב קישואים וחצילים.

מצרכים לקרפל
200 גרם קמח
4 ביצים
4 כפות שמן זית
500 מ"ל חלב
מלח
חמאה לשימון המחבת

מילוי
2 קישואים בינוניים מגורדים על פומפיה גסה
פלפל
מלח
גבינת מוצרלה מגורדת
פרמזן מגורד
שן שום
שמן זית 

 לערבב את כל חומרי הקרפ לבלילה חלקה להניח בצד למנוחה של 10 דקות אם רעבים לא חייב :)
לצקת בעזרת קנקן מעט מהבלילה למחבת לוהטת ומשומנת במעט חמאה ( כדאי לנגב את החמאה מעט בנייר מגבת).
כשהקרפל ניתק מהדפנות במרכז חורים קטנטנים והבצק לא רטוב ניתן להוציא לצלחת בצד.
ניתן להניח את המוכנים אחד על השני בערמה.

למילוי לטגן במעט שמן זית שן של שום, להוסיף פנימה את הקישואים ולגטן עד שמתחיל להתרכך, לתבל בפלפל ומלח, להוסיף 2-3 כפות מים ולהמשיך לבשל על אש נמוכה עד ריכוך ( לא מידי).
אני קרצתי מהקרפל עיגולים והשתמשתי ברינג לעיצוב הצורה, ניתן להשתמש בדפים בשלמותם או לחתוך לכל צורה אחרת, לגלגל, לקפל.
להתחיל מקרפל, אחר כך קישואים, מעל גבינות ושוב קרפל, קישואים גבינות.
לסיים בקרפל ולהכניס לתנור לחום של 180 מעלות. כל חומרי הגלם מבושלים כך שאין צורך בבישול ארוך רק עד שהגבינות נמסות.
לפזר מעל הכל שוב גבינה ולהכניס לדקותיים נוספות. הכנתי וורסיה נוספת בה קליתי עיגולים של חציל בגודל זהה לרינג ואז שיכבת קרפל, חציל גבינות ושוב....

בתאבון!


2 תגובות:

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415