יום שני, 11 בדצמבר 2017

קרפל במילוי קישואים וגבינות crespelle zucchine

היום זה אחד מהימים האלו שלא ממש יודעת מה לבשל ואז שאריות גבינה ושלושה קישואים פשוט פותרים לי את הבעיה הופכים לחגיגה ונותנים לי סיבה להעלות משהו פרשי וטעים אחרי כל כך הרבה זמן שלא כתבתי כלום!
צלחת מפנקת, קלה להכנה ומנחמת של קרפל במילוי קישואים וגבינות ברוטב בשמל בתנור.

לקרפ
330 גרם חלב
2 ביצים
160 גרם קמח לבן
מלח
כף שמן זית

למילוי
רצועות מבצל סגול
3 זוקיני מגורדים גס בפומפיה
1 חבילת ריקוטה
רבע כוס גבינת פרמזן מגורדת
רבע כוס גבינת מוצרלה מגורדת
מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.

לבשמל
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
כוס חלב
מלח, פלפל ואגוז מוסקט
בסיר קטן מניחים את החמאה כשנמסה מוסיפים לה את הקמח ומערבבים עד שמתתחברים, בהדרגה מוסיפים את החלב תוך כדי ערבוב תמידי עלמנת למנוע גושים. לתבל במלח, פלפל ואגוז מוסקט.

בגלל שהרוטב נכנס שוב לאפיה אין צורך שיהיה סמיך מדי.



לטגן קלות את הבצל בשמן זית להוסיף את הקישואים ולהמשיך לטגן עד השחמה קלה, כשמוכן להוציא לקערה ולערבב עם שאר חומרי המילוי לטעום ולתקן תיבול במידת הצורך.
את חומרי הקרפ להניח בקערה עמוקה וקטנה אני אוהבת לערבל בעזרת בלנדר מוט כך מתקבל מרקם חלק אבל גם מטרפה ידנית טובה, לטגן את הקרפ במחבת עם מעט שמן זית אני אוהבת אותם עם נוכחות כלומר לא דקים מדי(למרוח את השמן בצורה אחידה בעזרת מגבת נייר).
להניח מילוי בשליש הקרוב הקרפל שקרוב אלינו ולגלגל לצורת קנולו (לצינור) 
להניח את הקנולי הממולאים בתבנית חסינת אש ומעל לצקת בשמל.

לאפות בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות עד השחמה, לפני הסוף לפזר פרמזן מגורד ולאפות דקה נוספת.

ניתן כמובן למלא במילוי לטעמכם ומעל ברוטב לבחירתכם.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415