יום ראשון, 8 באפריל 2018

גלידה מטוגנת-Fried ice cream

למפגש עם חן קורן לפני שנה בדיוק חיפשתי משהו מיוחד שנוכל לפרסם לשבועות 
גלידה מטוגנת אחד המתכונים היותר מטורפים שהכנתי רך וקר מבפנים חם וקרנצ'י מבחוץ, כמה נגיעות איטלקיות, ידיים שלי, כישרון צילום ועריכה של חן ואני לא בטוחה שתצליחו לחכות עד החג בדיוק כמוני! התכוננו להתעלף!
אפשר לשחק עם רוטב שונה, עם גלידה אחרת ואם תשאלו אותי ככה בדיוק היא מושלמת!
מזכיר מאוד ביס איטלקי של גלידה בתוך בריוש או קורנטו למי שטעם.



מצרכים:
חלה פרוסה
גלידת וניל קפואה חתוכה לקוביות
שמן לטיגון
לבלילה:
שלושת רבעי כוס קמח
כוס מים
לציפוי:
קורנפלקס מפורר גס לפורר בידיים

אופן ההכנה:
את רוטב פירות היער מבשלים על אש קטנה עם המים וסוכר במשך כ-10 דקות. אם רוצים - טוחנים לאחר מכן בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק אפשר לסנן לא חייב.
מורידים לפרוסות החלה את הקצוות הקשים ("הקשה"), וחותכים את הפרוסות לצורת עיגול (לא חייב).
לבלילה: מערבבים את הקמח והמים בקערה עד לקבלת בלילה חלקה.
מניחים פרוסת חלה על כף היד, יוצרים בה גומה או שקע, וממלאים אותה בקוביה או כדור של גלידה. מניחים מעל פרוסת חלה נוספת ומהדקים היטב לצורת כדור (כמה שיותר מהודק יותר טוב).
מגלגלים כל כדור בבלילה ולאחר מכן בקורנפלקס.
מכניסים למקפיא לחצי שעה לפחות בכדי שהגלידה תתקשה שוב.
מטגנים קלות בשמן עמוק, רק בכדי לקבל ציפוי קרוקנטי. מוציאים בעזרת כף מסננת ומניחים על נייר סופג.
מוזגים את הרוטב במרכז הצלחת ומניחים מעליו את הכדורים ומספר עלי בזיליקום. בתאבון!



*מומלץ לאכול מיד אחרי הטיגון אבל קיימת גם אופציה להקפיא מיד אחרי הטיגון ואז רגע לפני שאוכלים להפשיר למספר דקות ולאכול כמו קסטה כדורית.

מחכה לשמוע מכם
בתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415