יום ראשון, 14 באוקטובר 2018

zuppa di zucchini-מרק קישואים

דורה שאלה אותי היום לגבי מרק קישואים וזה הזכיר לי את הזוקיני שקילפתי אתמול ושנשאר ככה עירום במקרר מחכה להפוך למשהו.
ביני לביני התלבטות די זריזה החשק הגיע ואיתו גם המנה, מרק קישואים נשמע סבבה לגמרי פתרון קליל, טעים מהיר הכנה בדיוק מה שהייתי צריכה.
התחלתי בבצל קישואים ותפוחי אדמה,  נראה לי קצת חיוור בלי הקליפה אז יצאתי החוצה וקטפתי בזיליקום טרי היישר מהגינה זרקתי חופן נדיב פנימה, כשטחנתי הירוק התפזר בהרמוניה ויצר את הקסם, מעל גרידה של לימון שהקפיץ אותו גבוה, חתיכה של לחם ישן ו.....חסלתי בלי להתבלבל שתי צלחות לארוחת ערב וכן היה לי חשק וגם מקום לעוד אחת אבל מי סופר שוקלת ברצינות להמיר את הקפה של מחר בבוקר עם הצלחת האחרונה שנשארה, מרק על הבוקר? צריכה לישון על זה!

עונת המרקים נפתחה רשמית....
למצרכים:
3 זוקיני גדולים חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה לא גדולים קוביות
רצועות מחצי בצל סגול
מים לפי הצורך
מלח, פלפל
שמן זית
בזיליקום טרי
גרידת לימון 
לטגן בסיר עם שמן זית חצי בצל, קוביות תפוחי אדמה וקוביות קישואים, לערבב ולבשל מספר דקות אין צורך לחכות להשחמה, מעל לצקת מים רותחים לכסות את הירקות ועוד קצת.
לבשל על אש נמוכה עד שמתרככים לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, רגע לפני ההגשה לקרוע פנימה עלי בזיליקום טרים ושטופים.
בעזרת בלנדר מוט לטחון חלקית את המרק להשאיר פה ושם חתיכות של ירק גסות לטעום לתקן תיבול לפי הצורך בהגשה לגרד מעל לימון ולהניח חתיכות של לחם יבש או ברוסקטה. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415