בהמשך
לפוסט החלוקה למנות בהתאם למחוז
מצרפת
לכם חומרי גלם, גידולים ומוצרים מקומיים חלוקה גם היא למחוזות.
בכל
רחבי איטליה נמצא גבינות, יין, שמן זית, מאפים ונקניקים המאפיינים את האזור, עם
מתכונים מקומיים ותיבול קצת אחר, ממקום למקום, שימוש בחומרים בייצור וגידולים
מקומיים אופיניים לאזור.
הפעם
נתמקד בדרום איטליה אזור בו עדיין לא מעט אנשים נוהגים לייצר/לגדל או לרכוש את
מרכולתם מהשכנים מהטבע ולא בהכרח בסופר, פסטות מקומיות, שימורים בשמן, ועוד.... לא מעט דמיון בין מחוז למחוז ובכל זאת שונה.
חלק
מהמוצרים ברשימה ניתן למצוא בכל סופר באיטליה וחלק גדול מהם נמצא רק בחבל המייצר
או שיהיה קשה להשיג במקומות אחרים, לעיתים עד רמת נמצא רק בעיירה ספציפית.
בכל
אזור ישנם גידולי הבר המשמשים את המטבח המקומי כמו פטריות, אספרגוס, שומר בר ,
אורגנו ועוד.....
רק
חלק מהרשימה כמובן שיש עוד הרבה יותר
קלבריה
'NDUJA סוג של נקניק רך עם פלפלים
SOPPRESSATA
DI CALABRIA סוג של סלאמי רחב יותר
CAPOCOLLO
DI CALABRIA סוג של סלאמי
RICOTTA
AFFUMICATA גבינת ריקוטה יבשה ומעושנת צבע זהוב
PECORRINOגבינות
פקורינו (גבינת כבשים קשה)
PECORINO DEL MONTE PORO או פקורינו POLLINO
CACIOCAVALO גבינה ממשפחת
המוצרלות עשויה מפאסטה פילטה מחלב בקר צורה עגלגלה עם קשירה בחלקה העליון
Burrino סוג של קצ'קאבלו במילוי חמאה
cipolla di tropeaבצל טרופיאה זהו בצל סגול מתוק צורתו מאורכת ומחירו לא דומה
לבצלים הרגילים נמכר באיזור טרופיאה בצמת בצללים קלועה.
LENTICCHIA DI MORMANNO עדשים עתיקות
CEDRO
LISCIO DI DIAMANTE אתרוגים שמשווקים ברובם
לישראל
MELANZANA
ROSSA DI ROTONDA חצילים עגולים אדומים ניתן
לקנות משומרים בצנצנת.
לחמים
SGUTA לחם/לחמניה אפויה וחובקת ביצה קשה.
PANE DI CERCHIARA לחם מקומי שנאפה בתנורים עתיקים קיימים 9 במספר ונעשה בעיקר על
ידי נשים שאופות לכל האיזור
PANE PIZZATA סוג
של מאפה שטוח מתירס וצ'ילי לעיתים
Caciocavallo
Silano גבינת קצ'קאבלו מקומית
מוארכת קשורה בחבל מארבע צדדים.
PEPERONCINO פלפלים חריפים יבשים או משומרים בשמן
stoccafisso
di mammola דג
מרלוצו מיובש ומשומר
AMARO
DEL CAPO משקה אלכוהולי
Brasilena או GASSOSA
AL CAFFE או BIBITA
ALL CAFFE זהו
גזוז מקומי בטעם קפה.
SARDELLA
CALABRESE הקוויאר המקומי נראה כמו
ממרח כתום אדום מדג בורי אדום ופלפלים.
עוד
בקלבריה
טונה
מקומית
ליקוריציה
אנשובי
זיתים
שחורים
תאנים
מיובשות
TORRONE
DI BAGNARA ממתק שדומה לחלבצה
וברור
שחייב לטעום שם את גלידת הטרטופו (רק הצורה לא הטעם )המקומית נחשבת לטובה
והיקרה ביותר בכל רחבי איטליה
סיצליה
בראש ובראשונה פיסטוק ומוצריו pistacchio
שקדים mandorle
Bottarga ביצי דגים מיובשים שנהוג לגרד על מנות פסטה
caciocavallo ragusano גבינה מקומית
SALE
MARINO DI TRAPANI מלח
מרציפן
pasta di mandorle
FRUTTA CANDITA פירות מסוכרים
MANNA זהו למעשה שרף/ נוזל מתקתק שמטפטף כמו נטיפים
מסוג מסויים של צמחים שמתקשה לצינור לבנבן וארוך.
MAIORCHINO גבינה מקומית מחלב כבשים תהליך הכנה מורכב ומסובך נעשה בכלי נחושת,
בגלל המורכבות שלה הפכה לגבינה מוגנת.
PIACENTINU
ENNESE גבינה מקומית זהובה בגלל שימוש בזעפרן ופלפל
שחור.
שום
ורוד
carciofiארטישוק ומוצריו
FAGIOLO
COSARUCIARU שעועית לבנה עם כתם חום
גידול
של פירות הדר
אבטיחים
ותותים
FRAGOLINA
זעפרן
קמפניה
Fior di latte מוצרלה פיור די לאטה
Fior di latte מוצרלה פיור די לאטה
Caciocavallo silano גבינת קצ'קאבלו עגולה
עם קשר למעלה
Provolone גבינת פרובולונה
Mozzarella di bufala campana מוצרלה די בופלה
Pomodoro S. Marzano עגבניות סאן מרצאנו
Olio extravergine di oliva שמן זית
Fico bianco del Cilento תאנים מיובשות
Salame di Napoli
oreganoאורגנו
Pecorino גבינת פקורינו
גידולים
LIMONE
לימונים לא רק באיזור אמלפי ומוצרים נילווים
Kaki napoletano אפרסמונים
Pomodorino del Vesuvio עגבניות של וזוביו
Ricotta di bufala campana גבינת ריקוטה מבופלה
Cipollotto noverino בצלצלים
Castagna di Serino ערמונים
Castagna ערמונים
Carciofo di Paestum ארטישוק
לימונצ'לו
Castagna di Montella
Vitellone bianco
Albicocca vesuviana
Carne di bufalo campana בשר בופאלה
פפריקה
מתוקה POLVERE DOLCE
Marrone di Roccadaspide
Noce di Sorrento אגוזי מלך
Salame נאפוליטאני אבל לא רק
Salsiccia סלסיצ'ה
Torrone
di Benevento
Torroncino croccantino di San Marco dei Cavoti ממתק
מקומי דומה לחלבצה
פסטה טרייה ויבשה
בזיליקטה
MOLITERNO
CANESTRATO
אחת
הגבינות המפורסמות ביותר של מיוצר באזורים רבים בבזיליקטה מכבשים וחלב עיזים
שמקורן בעדרים שגדלו רק במרעה של האזור.
Casieddu גבינה מקומית עטופה בעלים של שרך ונאכלת לאחר
תקופת התבגרות של 60 יום לפחות.
PODOLIC
CACIOCAVALLO
FAGIOLI
DI SARCONI שעועית מקומית
Pezzente סלאמי מקומי
Rafanata חזרת
Peperoni
cruschi fritti פלפלים מיובשים ומטוגנים
קראנצ'ים כמו צ'יפס
חצילים
אדומים עגולים
Pane
di Matera לחם מקומי
סרדניה
Pane
carasau דפים של לחם מוזיקה
קראנצ'י
Fregola פסטה מסוג פרגולה דומה לפתיתים
Bottarga ביצי בורי מיובשים נהוג לגרד על פסטה
PECORINOגבינת
כבשים
Tonno טונה
Fichi
d’India סברס
מגוון
של ליקרים
Liquore
di cardo selvatico ליקר של קוץ בר
Sapa
di fico d’india משקה של סברס
Villacidro
murgia ליקר
זעפרן
Dolcesardo
arborea גבינה מקומית
Semicotto
di capra גבינה מקומית
Capperi צלפים
Ciliegia
furistera דובדבנים
Copuletas,
copuletta עוגיות מקומיות ישנו
מגוון עצום
מרצפן
ועוגיות
פוליה
BURRATA גבינת בורטה ממשפחת המוצרלה במילוי חוטי
מוצרלה
FALLONE
DI GRAVINA גבינה מקומית רכה ועדינה
vincotto
di fichi חומץ תאנים
Sfogliatella
di Canosa di Puglia הוא קינוח מבצק דק, פריך
בטעם יין מילוי ריבת חבושים, צימוקים, שוקולד טיפוסי לחג המולד
Lampascioni בצלצלי בר משומרים בשמן
tralli
pulizie נראים כמו עוגיות עבאדי בטעמים
שונים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415