לאחרונה אפילו השילוב של קטשופ עם דבש בכריך כמעט ונבדק מזל שהצלחתי לעצור בזמן עד פה אמרתי!
מתכון לקטשופ ביתי שהחברה שלי התמכרו אליו על גבול הכמעט מצטערת שהכנתי ואז....אבל זה בעצם שלי, ביתי אז לא נורא עכשיו אפשר גם לשתות ישר מהבקבוק חחחח.
כמה זמן מחזיק? אמור להחזיק כשבועיים אבל מי יודע נגמר תוך שלושה ימים אולי אפילו יומיים
אל תספרו גם אני קצת יותר מטעמתי :).
אז אם יש לכם ילדים שאוהבים קטשופ או מבוגרים כאלה לכו להכין מבטיחה ששווה!!! מיד אחרי יגיע הרגע הזה בו לא תבינו איך אכלתם קטשופ אחר קודם.
למצרכים
2 קופסאות של שימורי עגבניות ( ללא חומרים משמרים )
2/3-1/2 כוס מים
2/3 כוס סוכר חום
3/4 כוס חומץ יתכן שתספיק לכם 1/2 כוס האמת היא שפחדתי שיהיה חמצמץ אבל חוסל ולוקלק
רבע בצל סגול
1 שן שום
1 כפית מלח
1/2 כפית חרדל ( השתמשתי בדיג'ון )
1/4 כפית פילפל שחור
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית פפריקה שהפעם שכחתי להוסיף.
בסיר עם תחתית כפולה לשפוך את כל חומרי הגלם פרט לבצל המים והשום ולהתחיל בבישול.
את המים הבצל והשום לטחון יחדיו בבלנדר מוט ולהוסיף פנימה. להביא לרתיחה אחר כך להנמיך את האש ולבשל לפחות שעתיים שלוש על אש נמוכה לצמצום לרמת הסמיכות הרצוייה לכם.
*לדאוג לערבב מדי פעם ולהזהר שלא ישרף.
להעביר לכלי מתאים ולטחון עד לקבלת מרקם חלק, אחר כך לסנן במסננת עם חורים קטנים ולצקת לבקבוק.
* אפשר להוסיף ציפורן 1 למי שאוהב לי פשוט לא היה בבית.
ממליצה להכפיל כמויות שלא תגידו שלא אמרתי :)
אשמח לשמוע מכם, שתפו אותי אם הכנתם.
הרשמו כמנויים חינם לקבלת מתכונים נוספים
נפלא :-) תודה מדהימה שכמותך.
השבמחקמתגעגעת אלייך מתי את פה?
מחקמשקיענית יקרה שלנו כל הכבוד ♥
השבמחקתודה זיוי <3 <3 <3
מחקאיך אפשר לגרום לקטשופ לא להתקלקל לאחר עשרה ימים?
השבמחקבמידה ומפסטרים צנצנות או בקבוקים נכון וסוגרים הרמטית בתהליך בישול ניתן לשמור יותר
מחק