דייג אוהב דגים? אז זהו שכן!!!!
כשהייתי קטנה הייתי בת ים, כן בת ים רק בלי הזנב :), להורים היו חברים בחוף הדיגים בהרצליה, היינו יורדים לים כל סוף שבוע או חופשה וישנים בצריפים שם. אבא והגברים היו יוצאים לפנות בוקר עם הסירות זורקים רשתות וחוזרים עם שלל. החוף והים היו הבית השני שלי הכרתי בהם כל פינה וכל אבן חלקלקה. רשתות, חוטי דיג, רולר, קרסים היו חלק בלתי נפרד מהיום יום שלי.
דגים על האש, ברוטב, מבושלים גדולים,קטנים, אפוים........ אהובים עלי.
את המנה הבאה של דג במלח סבתא נהגה להכין מאז אכלתי אותה בלא מעט וורסיות ולעולם לא התאכזבתי.
מעטפת המלח מתקשה בתנור ושומרת על הדג מפני מגע ישיר עם החום כך שהבישול ארוך יותר הנוזלים לא מתאדים והדג מתבשל בנוזלים של עצמו ונשאר עסיסי אין צורך בשמן או תיבול מיותר אחר.
מינימום מצרכים ומקסימום עסיסיות וטעם, מנה שאני מאוד אוהבת לארח איתה ולקצור מחמאות מהפשטות שבה.
למצרכים
שני דגים של 400 גרם יחידה דג נקי ושטוף אני אוהבת להשתמש בבס אבל ניתן להשתמש בדגים אחרים לטעמכם
בערך 3/4 כוס תערובת של עשבי תיבול טריים קצוצים דק (מרווה, טרגון, רוזמרין, פטרוזליה, טימין)
גרידה מלימון אחד
שן של שום כתוש
קילו מלח גס
קילו מלח דק
4 חלבונים
*החישוב של המלח הוא בערך קילו מסוג לקילו דג.
בתחתית של תבנית מרופדת בנייר אפיה להניח שיכבה בעובי של כ- ס"מ מעיסת המלח לסדר אותה בערך בגודל ובצורה של הדג להשאיר מעט שוליים.
להדק הייטב ולהניח מעל את הדג, מעל הדג לבנות ציפוי בעובי של 1-1.5 ס"מ לוודא שהדג מצופה הייטב מסביב.
לאפות 30-25 דקות בתנור שחומם מראש ב220 מעלות ( לא להבהל 5 דקות נוספות לא יהרסו).
בעזרת פטיש לשבור את מעטפת הדג ולהרחיק מהדג עצמו, העור יפרד בקלות, בעזרת כף וסכין או מזלג להפריד את הדג מהידרה ולהגיש, זהירות מהעצמות.
עדכנו אותי איך יצא בתאבון!
באיזה חום לאפות?
השבמחקתודה!!! 220 מעלות
מחק