עוגות מקושטות, קרמים, שמות מפוצצים, פאר ושכבות ולמרות זאת אחד הקינוחים שהכי מרגשים אותי הוא טירמיסו.
אין ספק שהאיטלקים יודעים להכין גם קינוחים.
לא יודעת אם זה הקפה או הביס האגדי אבל פירוש שמו של הטירמיסו מתברר מיד בכפית הראשונה "הרם אותי למעלה" זהו קינוח שכמעט כולם ינקבו בשמו ראשון כשיתבקשו לציין שם של קינוח איטלקי, אוהבים לאהוב אותו וכך גם אני.
בשנים האחרונות יצאו מתכונים שונים וגיוונים רבים לטירמיסו, עם ביצים ובלי עם שמנת או בלי ועוד....
באיטליה עד היום נהוג ברוב המקומות להכין את הטירמיסו הקלאסי המתבסס על ביצים חיות, גבינת מסקרפונה, עוגיות טבולות בקפה מרסלה ומעל הכל קקאו.. הבטחתי ולכן אקיים לפניכם המתכון הקלאסי שלי לטירמיסו, מצרפת קישור לסרטון יוטיוב שלי מפורט
מצרכים
6 ביצים מופרדות
500 גרם גבינת מסקרפונה
5 כפות סוכר
2 חבילות בישקוטים
כחצי כוס של קפה חזק עם סוכר ומעט חלב
קקאו להגשה
אופן ההכנה
מאחר ומאוד מקפידים היום על הנושא של אכילת ביצים חיות במתכון הנ"ל ניקח את החלמונים ונקציף עם
2 כפות סוכר על בן מרי עד שהביצים ישלשו את עצמם בנפח. נשים בהריון תצטרכנה לחכות ולטעום ממנו אחרי הלידה :)
את גבינת המסקרפונה לערבב עם 2 כפות סוכר
ואת החלבונים להקציף עם קמצוץ מלח לקצף יציב
בתנועת קיפול מחברת את הגבינה לחלמונים עד שמתקבלת תערובת אחידה, לתוך הקרם העשיר הזה מקפלת בעדינות ובהדרגה את קצף החלבונים שלי .
בשלב זה מתחילה הרכבת העוגה
טובלים את הבישקוטים בקפה ( אני נוהגת להוסיף 2 כפות סוכר וחלב) ומסדרים בתחתית של תבנית עליה שופכים או מזלפים חלק מהקרם, שוב שיכבת בישקוטים רטובה וקרם, מסיימים בקרם.
מכסים את התבנית בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשלוש שעות לפחות.
הערות/המלצות
הטירמיסו טעימה יותר למחרת היום אחרי שהבישקוטים ספגו טעמים
את הקקאו מפזרים בעזרת מסננת על העוגה לפני ההגשה.
ניתן לשלב תותים/פיסטוקים/שקדים ועוד.....
באיטליה מכינים את הטירמיסו גם מעוגיות אמרטי או pan di spagna (עוגת ספוג) כתחליף לבישקוטים.
מומלץ להכין תבנית גדולה כי היא נטרפת!!!
את לא מוסיפה מארסלה?
השבמחקבאיטליה כן פה כבר לא, זה יין שאנחנו לא צורכים אותו באופן אישי פרט לטירמיסו, במחיריו בארץ לא מחזיקה אותו וגם לא אשלח אף אחד לקנות, אז עם הזמן הוא יצא מהמתכון :)
מחקמעניין, מדוע במתכונים אחרים לא משתמשים בחלבון?
השבמחק