מי אני



שמי ענבר בודנר מצ'לארו, אמא לשלושה
חיה ונושמת את המטבח האיטלקי. את הבצק, הרטבים, הריחות, הפשטות והאותנטיות. כל אלה מחזירים אותי לילדותי על הכיסא במטבח לצידה של סבתא מרתה.
גדלתי לתוך משפחה של בשלנים: סבתא מרתה הייתה טבחית שבישלה בבתי שגרירים ודיפלומטים. היא הקדימה את זמנה בענף הבישול, לא היה מטבח שלא הכירה על בוריו, זכתה בפרסים והמציאה לא מעט מתכונים. כילדה, נהגתי להצטרף אליה לעבודה ולעמוד לידה בזמן שבישלה. בשלב די מוקדם עזרתי באירועים אלה, הן במטבח והן בהגשה וזו הייתה חוויה מדהימה עבורי.  מילדות נחשפתי למאכלים שמעטים הכירו וזאת בעיקר בגלל הקהל שסבתא עבדה עמו. אפשר לומר שהייתי הטועמת הראשית שלה- היא לימדה אותי לטעום, להריח ולזהות מה חסר ונתנה לי לאשר את המנות לפני שהוגשו אל השולחן. היא כל כך חסרה לי!!!!

סבא הרמן היה שף קונדיטור, מהראשונים שפיסלו בחמאה ובצק סוכר ולאימי גילה היה קייטרינג.
במהלך השנים, עסקתי במשרות ניהוליות שונות ומגוונות, ולמעשה, כמעט תמיד נגעתי בצורה כזו או אחרת באוכל.
לפני כ - 15 שנים הכרתי את מיקלה, בן זוגי כשבא לשתות בבית הקפה אותו ניהלתי ומאז חיינו על קו איטליה ישראל. בחופשות הקיץ ובחגים חיינו באיטליה ובשאר ימות השנה בארץ.
את הבישול הפכתי למקצוע לפני כ 12 שנים כשפתחתי את העסק הקולינרי הראשון שלי - "בלה ויסטה" שהגיש אוכל איטלקי לאורחי צימרים שהגיעו לחד נס ברמת הגולן. ארוחה רומנטית, מוסיקה איטלקית ואווירה. העסק היה בצמיחה והלקוחות החוזרים העידו על כך.

עוד לפני שעברתי להתגורר עם משפחתי באיטליה- בכל ביקורי הקודמים בה- למדתי, התבוננתי, חקרתי והצלחתי להיכנס למטבחים ולבתי מלאכה שאין נוהגים להכניס אליהם אנשים מבחוץ ובוודאי שלא זרים. הוקסמתי מהעשייה המסורתית ומהעובדה שאת רוב האוכל באזור מייצרים לבד. למדתי על היחס לעונות השנה, כיצד לכל עונה יש את המאכלים המאפיינים אותה כמו הזמנים בהם מכינים נקניקים, והזמנים בהם מייצרים שימורים ואלה רק שתי דוגמאות. התאהבתי!

כעת כשגרה באיטליה, ממשיכה כל יום לחקור יותר לעומק. מצלמת, מסתובבת בשווקים, אצל ספקי מזון ובחוות, מלקטת פטריות, אספרגוסים ועשבים ביערות.  
באחד משיטוטי לפני עשור הגעתי לאגריטוריזמו. זוהי חווה חקלאית עם מקומות לינה ומסעדה, חווה הנוהגת לייצר לעצמה כמעט הכל. למרות הרכושנות של האיטלקים למטבח שלהם ולעובדה שמתכונים זו טריטוריה שנשארת במשפחה ועוברת מאם לבת, זכיתי להיכנס וללמוד במטבחם, נצמדתי לשף של החווה וממנו למדתי סודות בני מאות שנים.
Agriturismo Macchiapiede מתחמחה ביצור גבינת קצ׳קאבלו ומכיוון שהתחבבתי על סניורה רוסה הקשישה, היא הרשתה לי ללמוד גם את יצור אותן גבינות מדהימות.  מצאתי את עצמי מרחפת לי על גבי עננים - מכינה גבינות מקומיות, לומדת, עובדת ללא שכר אבל התמורה הייתה גדולה בהרבה.

אנחנו גרים בעיירה ציורית בשם אתנה לוקנה הממוקמת בדרום חבל קמפניה שבדרום איטליה זהו מקום ציורי וקסום השוכן ב"וואלו די דיאנו" בצמוד לפארק הלאומי "צ'ילנטו", וכאילו חזרנו 30 שנה אחורה על כל מה שמשתמע מכך. זה המקום לו כולנו קוראים כיום "בית".
ביתנו משקיף על הוואלו כולו ועל מטע/כרם הזיתים שלנו, חלקת אדמה קטנה בה מגדלים ירקות לצריכה יומיומית, כמה אושר וכמה תחושת סיפוק יש בגידול הירקות שלנו. להנביט, להשקות, לדשן ולצפות בצמח גדל אט אט, עד שהוא נותן את הפרי. כמה סיפוק יש בקטיף ובעיקר בבישול התוצרת שהשקעו בה אהבה אין סופית, כזו שניכרת בטעמה הסופי.

את לימודי הקולינריה שלי לא למדתי במוסד מסודר אלא למדתי מהמקור!!!!
התמזל מזלי וחמותי- אמא של מיקלה היא בעלת ידע עצום במטבח, היא מכינה פסטה, נקניקים, שימורים, לימונצ'לו וכל זאת בעיניים עצומות. בשמחה היא חלקה עמי את הידע שלה, אולי היה לזה קשר לעובדה שהיא רצתה לדעת שיש מי שמפנק את הבן שלה וממשיך לשמור על המסורת.

עמוסה בידע עצום על המטבח האיטלקי חולקת ממטבח ביתי ומקפידה ליישם את כל מה שלמדתי ושהפך לשגרה בחיינו. אני מייצרת פסטה בעבודת יד- אחד אחד כמו שמכינות הנונות והדודות בכפרים באיזור, מייצרת גבינות, פיצות, לחמים ועוד..... מצליחה לקבל אין סוף מחמאות ממקומיים ואף הגעתי למקום בו מבקשים ממני מתכונים (בינינו מי צריך יותר מזה) כך שגם בעינהם אני סופר מקצועית על שהפכתי להיות אחת מהנונות, משתדלת לייצר את רוב האוכל המונח לשולחננו, בעצמי בבית.

איטליה מתחלקת לאזורים ולכל איזור המטבח שלו. בעיני, הדרום הוא המטבח הפשוט ביותר ויחד עם זאת העשיר, הטעים והמרתק מכולם. בחיי היום יום ובעבודתי, חשוב לי מאוד לשמור על המטבח האיטלקי השמרני ועם זאת, בכל זאת לחדש.
אחד החידושים אותו הבאתי לארץ הוא שיטה לרידוד פסטה במכונה שאני קוראת לה " לופ". 
בסדנאות ובסיורים שלי אני משתפת וחולקת מהידע אותו רכשתי, בלי סודות או קיצורי דרך ובהמון אהבה. הסדנאות קטנות, אינטימיות, וכל משתתף מקבל את מלוא תשומת הלב, בדגש על אותנטיות, פשטות, איכות, ואווירה ביתית. 

הצטרפו אלי למסע באיטליה, ניגע בחומרי גלם מקומיים, נטעם נריח נראה ונחווה את איטליה כפי שהאיטלקים מכירים אותה. נוכל להיפגש אצלי בסדנאות, סיורים או בארוחות הערב שלנו.


בתקווה שממש בקרוב גם חדרי אירוח.














10 תגובות:

  1. ברכותיי :-) מקסים ומקצועי. שיהיה בהצלחה רבה ותמשיכי במה שאת עושה כי כל מה שאת נוגעת הופך לזהב. אוהבת. נשיקות. עידית

    השבמחק
    תשובות
    1. גם בארצות הברית יש!!!! <3 תודה רבה אהובתי נשיקות

      מחק
  2. ענבר יקרה,
    איזה עונג לקרוא עלייך. הרגשתי שאני עוברת איתך את המסע .. ככה בקטנה .. נשמע שיש לך כל כך הרבה לחלוק. זהנעים ואני בטוחה מעל כך ספק טעים במיוחד. עד שניפגש וגם אחרי- מאחלת לך הצלחה רבה בכל מעשייך. ענת חנה

    השבמחק
    תשובות
    1. איזה כיף לפגוש אותך כאן תודה רבה!!!! עוקבת אחרייך ושמחה לראות שאת עושה חייל נשיקות חזרה חייבות להפגש מתישהו :)

      מחק
  3. הבלוג נשמע מרתק. אני הולך להישאר ולשוטט קצת :)

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!!!
      מקווה שתהנה חדש לגמרי כך שעוד הרבה דברים יכנסו בהמשך.

      מחק
  4. מענין ומרגש ממש מרגישה את החויות שלך יישר כח

    השבמחק
  5. היי אשמח לקבל עדכונים למייל
    d.lantzman@gmail.com

    השבמחק
    תשובות
    1. בצד ימין בדף למעלה ישנו מקום לרישום אם את דרך נייד הכנסי למטה לגרסה של מחשב ואז תוכלי לראות את המלבן SUBMIT/ הרשמו כמנויים שם נרשמים

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415