יום ראשון, 5 ביוני 2016

פיצה הפוכה


איך הופכת מוצרלה מהסופר למנה אלגנטית טעימה ומטורפת?
פיצה הפוכה: החוץ מוצרלה והפנים לחם. יפתיע אתכם לדעת שהיא לא רק יפה היא קלה להכנה וטעימה בטירוף.
הכנתי אותה לראשונה לפני כמה שנים אחרי שראיתי אותה באחד מערוצי הטלויזיה האיטלקים והיום במחשבה על מה אני יכולה לחדש לכם ולי בשבועות פתאום היא קפצה לי, מאמינה שתתאהבו בה בדיוק כמוני.
בהליך ההכנה של גבינת המוצרלה מכניסים את הגבן למים רותחים וכך ניתן למתוח אותה ולעצבה, בדיוק כמו שנמסה כשנכנסת לתנור מעל פיצה.
במתכון שלפנינו הליך דומה נביא את המוצרלה למצב מותך וכך נשנה את צורתה.

מתחילים בחתיכה של מוצרלה אותה אנחנו מניחים על צלחת חסינת אש שמתאימה גם למיקרו.
מכניסים את המוצרלה למיקרו לפולסים קצרים של חצי דקה עד שמתרככת והופכת גמישה, להשגיח  שתימס אבל לא תתיבש.
בשלב הבא מותחים את המוצרלה ויוצרים איתה דף במרכזו  מפזרים צנימים/ קרוטונים שהוכנו בבית.

מגלגלים לרולדה ומחברים את שני הקצוות שלה עד לקבלת צורה של חישוק.

בעזרת ברנר צורבים את המוצרלה עד לקבלת גוון שחום כמו של פיצה.
במרכז החישוק שקיבלנו מפזרים קוביות של עגבניות טריות, בזיליקום /אורגנו ומעל הכל מזלפים שמן זית ומלח.





להגיש חם ולהנות!!!
אמרתי לכם?!

12 תגובות:

  1. תתחדשי על הבלוג המקסים המון הצלחה מתכונים טובים וטעימים נשיקות וחיבוקים ❤❤❤❤סיגל 💋💋💋💋

    השבמחק
  2. תתחדשי על הבלוג המקסים המון הצלחה מתכונים טובים וטעימים נשיקות וחיבוקים ❤❤❤❤סיגל 💋💋💋💋

    השבמחק
  3. מנה גאונית ....
    בהצלחה יקירתי הבלוג מקסים ונראה מבטיח <3

    השבמחק
    תשובות
    1. גם אני חשבתי כך כשראיתי וטעמתי לראשונה :) תודה רבה!!!

      מחק
  4. תתחדשי על הבלוג המקסים.לומדת המון.שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  5. תתחדשי על הבלוג המקסים.לומדת המון.שיהיה בהצלחה!

    השבמחק
  6. וואו, נראה נפלא. תודה רבה!
    בא לי לנסות, אבל שאלה לי- אם אין לי ברנר, מה אפשר לעשות? אולי לצלות בתנור על גריל?

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה רבה!
      בכלי חסין קרוב כמה שיותר לגריל וממש בקטנה לשים לב שהגבינה לא מתמוססת, רק לצריבה קלה.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415