יום שני, 25 ביולי 2016

פנזרוטי תפוחי אדמה מטוגן


ניוקי מטוגן/פנזרוטי
מקורו של הפנזרוטי כמו כל הדברים הטעימים בדרום איטליה:)
זהו בעצם סוג של רביולי מלוח ממולא ומטוגן בדומה לקלצ'ונה, ניתן למצוא היום בכל איטליה בוורסיות שונות
כולל מתוקות.
ברעיון לניוקי מטוגן נתקלתי לפני מספר שנים באחת מתוכניות הבישול באיטליה מה לעשות גם היום אם אני כבר צופה בטלויזיה זה בוודאי יהיה בערוצי הבישול האיטלקים.
אין הרבה מה להרחיב או להגיד חוץ מ... רוצו להכין!!!

מצרכים לניוקי
2 תפוחי אדמה אפויים בקליפתם
1 ביצה
כ 5-7 כפות קמח מלאות
מלח גס

למילוי
גבינת טבורג
פרמזן מגורד
פטרוזליה קצוצה
מלח
פלפל
מוצרלה מגורדת

לציפוי
קמח
פירורי לחם
ביצה
את תפוחי האדמה יש לאפות בתנור בקליפתם עם מלח גס מעל עד שמתרכחים
בעודם חמים להכין מהם פירה ( אני משתמשת במועך פירה שניתן למצוא היום גם בארץ ).
לתת לתפוחי האדמה להתקרר.
את הפירה להניח על משטח עבודה לפזר מעט מהקמח על הכל ולהעזר בידיים לערבוב עם הפירה למרקם מעט יבש של פירורים, במרכז לשבור ביצה שלמה ולערבב אותה בעדינות עם הפירה, להוסיף כל פעם מעט מהקמח לפי הצורך. (לא להתפתות להוסיף יותר מדי קמח הבצק יוצא מעט רטוב)
מינימום לישה לבצק עד לקבלת בצק לא דחוס ורך 
ליצור מהבצק כדורים לגודל הרצוי להשטיח אותם לעיגול עבה יחסית, את העיגול להניח על מצע של פירורי לחם לייבוש קל.

במרכזו של כל עיגול למלא במילוי הגבינה.
לקפל לשניים ולסגור לצורה של חצי ירח כדאי להניח בצד למספר דקות לפני הטיגון לייבוש.

לתבול בקמח, אחר כך ביצה ולסיים בפירורי לחם. את הפנזרוטי לטגן עד השחמה משני הצדדים.
להגיש חם ולהנות ניתן למלא במילוי לבחירתכם.

בתאבון!

אם לא נרשמתם עדיין לקבלת מתכונים בניוזלטר- ניתן לעשות זאת בצדו הימני העליון של הבלוג

3 תגובות:

  1. הבלוג שלך יפה טעים מאוד ומרענן
    כל הכבודדדדד על ההשקעה התמונות וההסברים 💖

    השבמחק
  2. הבלוג שלך יפה טעים מאוד ומרענן
    כל הכבודדדדד על ההשקעה התמונות וההסברים 💖

    השבמחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415