יום שני, 2 בינואר 2017

אספרגוס ירק אחד נפלא ושני רטבים קלים לפסטה


אספרגוס: ירק יקר, בריא בעל תכונות אנטי דלקתיות, משתן וטעים מאוד, בדרום איטליה נהוג להשתמש באספרגוס בר שגדלים בהרים, הם דקים יותר, מתקתקים יותר ומעודנים יותר מהאספרגוס הרגיל, משלבים בפריטטות (חביתות), ריזוטו רטבי פסטה, לזניה ועוד...מתכונים אלו מוקדשים לאוהבי האספרגוס -ירק אחד נפלא ושני רטבים האחד שמנת והשני עם עגבניות.

מצרכים לאספרגוס בשמנת וגבינות
חופן אספרגוס צעיר שטוף
שמן זית, שן שום
מיכל וחצי שניים שמנת מתוקה
פלפל
מלח
אגוז מוסקט

לחתוך את האספרגוס ידנית עד החלק בו הוא נישבר לבד, יוצא בערך שלושה רבעים אותם מחלקים לשניים.
לטגן קלות במחבת עם מעט שמן זית ושן של שום.
להוסיף את מיכל השמנת לתבל במלח פלפל, אגוז מוסקט טרי ולבשל עד הסמכה רצויה.
לבשל ספגטי או פטוצ'יני עד רמת אלדנטה לסנן ולשפוך לרוטב

לבשל דקותיים לוודא שהספגטי מכוסה כולו ברוטב להגיש עם פרמזן מגורד מעל.



לרוטב עגבניות ואספרגוס

חופן אספרגוס שטוף וצעיר
2 קופסאות שימורי עגבניות, מרוסקות או שלמות איכותיות ( אני קונה רק תוצרת איטליה).
שן של שום/ רבע רצועות בצל
מלח
פלפל
שמן זית


לטגן קלות את האספרגוס עם שן של שום בזהה לרוטב השמנת רק שהפעם משתמשים בכמות נדיבה יותר של שמן זית.
להוסיף את העגבניות וכשליש כוס מים, לתבל במלח, פלפל ולבשל כחצי שעה על אש נמוכה.


להוסיף ספגטי לבשל דקותיים לערבב ולוודא שמכוסה ברוטב, להגיש עם גבינת פרמזן מגורד מעל.

בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415