יום שישי, 17 בפברואר 2017

סלט ארטישוק חיי

ארטישוק מבושל במים עם לימון ומיונז ליד בכדי לתבול, היא תמונת ילדות שזכורה לי הייטב כולל הטעם והסרט הערבי של יום שישי בערב, קערה ענקית מלאה ארטישוקים ולידה קערה עם עלים אכולים מלאה גם כן להגיע ללב הארטישוק הייתה מטרה ובסופה העונג!
באיטליה למדתי לאכול חלקים בארטישוק שקודם לכן זרקתי, למדתי לאכול אותו חיי, עם העלים או בלי, כרוטב לפסטה, אלרומנה, מטוגן בנוסח יהודי רומא בסלט משומר ועוד.... המגוון, הגדלים, הזנים והוורסיות האין סופיות שהכרתי רק הלך והתעצם עם השנים.
הקוץ הזה אהוב עלי בכל צורה ובכל רגע.
אני אוהבת להשתמש בחומרי גלם טריים ואם אפשר אז ישר מהאדמה אמרנו טרי .... נועם מניר בנים מגדל אותם קפיצה לשם ואני מסודרת!

מצרכים:
5 ארטישוקים טריים בינוניים 
2 לימונים אחד לסלט ואחד סחוט בקערה עם מים
שמן זית פטרוזליה קצוצה
שן שום ( לא חייב) 
מלח ופלפל 
פרמזן

לפני שמתחילים אחד הדברים החשובים בעבודה עם ארטישוק מאחר והוא נוטה להשחיר במהירות היא הכנה מראש של קערה עם מים ולימון לתוכה מכניסים את הארטישוק מייד לאחר הקילוף.
אופציה נוספת היא להשתמש בלימון חתוך אותו ניתן לשפשף מסביב לארטישוק ( שימוש בקערה עם לימון ומים הרבה יותר פשוטה).
יש שעובדים עם כפפות כי גם הידיים לפעמים משחירות.
נכון! זו עבודה קשה אבל התוצאה בהחלט שווה את ההשקעה.
להוריד מספר שכבות מהעלים ההחיצוניים והקשים שבארטישוק להוריד ידנית עלה עלה
בעזרת סכין ללחתוך את חלקו הקוצני העליון של הארטישוק תלוי בגודל הארטישוק בערך לשניים.
 בעזרת סכין מעוגלת לקלף את השיכבה הגסה של הגבעול 
לחצות את הארטישוק לשניים ובעזרת כפית לנקות את חלקו הפנימי והשעיר לשטוף הייטב ולהחזיר לקערה של הלימון והמים.
 את הארטישוק לפרוס לרצועות דקות מאוד לא לשכוח שמדובר בארטישוק חי
להכניס לקערה ולתבל בשמן זית לימון, מלח פלפל ופטרוזליה טרייה קצוצה
מדובר פה בקרפציו של ארטישוק כך שפרמזן מגורד הולך נפלא מלמעלה.

מצרפת לכם סרטון הדרכה מתוך הפייסבוק שלי בכדי לעזור לכם להבין את התהליך טוב יותר



לכו להכין וספרו לי, מחכה לשמוע

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415