לא יודעת להסביר את זה אבל לרוב הגברים האיטלקים שהכרתי יש גישה למטבח, לא סתם לחלל החדר אלא לבישולים עצמם, נכון שלא כולם מבשלים בפועל אבל אם צריך הם יבשלו את האוכל המסורתי מבית אמא למרות שאף אחד מהם לא באמת היה שם לידה כשבשלה, הם בכל זאת ידעו איך, למה ומדוע? זה בא BUILT IN , זה נמצא כנראה בגנים, בתרבות ובמה ששמו להם באוכל .
בתאבון עדכנו ושתפו אם הכנתם
מסתכלת על הבנים שלי שניהם כמעט מבטן ומלידה מבקשים לעזור לי במטבח ואם תשאלו את לורנצו בן החמש הוא יתן לכם מתכונים ויסביר איזה תבלינים נכנסים לסיר ומתי.
אוהבת כשמיקלה במטבח יש לו סבלנות שמטריפה אותי יד מדוייקת, שעושה לא מעט בלאגן אבל התוצאה שווה את זה!
עם השנים למד לזוז סנטימטר קטנטן מהקיבוע תוך שמירה אדוקה על האיטלקי שבו.
שבת האחרונה הכין סלט חצילים מושלם של כרמלה אמא שלו, פשוט וסופר טעים עם טוייסט קצת אחר מזה שבארץ מכירים.
עם השנים למד לזוז סנטימטר קטנטן מהקיבוע תוך שמירה אדוקה על האיטלקי שבו.
שבת האחרונה הכין סלט חצילים מושלם של כרמלה אמא שלו, פשוט וסופר טעים עם טוייסט קצת אחר מזה שבארץ מכירים.
למצרכים:
חציל פרוס דק מאוד (אנחנו משתמשים במנדולינה)
שמן זית
שן שום קצוצה
עלי מנטה או נענע
חומץ בן יין
מלח
פלפל
הכנה:
את החצילים לקלות קלות על מחבת פסים עד השחמה ללא שמן כשמוכנים
להכניס לקערה ולהוסיף שמן זית בנדיבות ואת שאר חומרי הגלם לפי הטעם ולערבב את עלי המנטה לקרוע מלמעלה בגסות.
חציל פרוס דק מאוד (אנחנו משתמשים במנדולינה)
שמן זית
שן שום קצוצה
עלי מנטה או נענע
חומץ בן יין
מלח
פלפל
הכנה:
את החצילים לקלות קלות על מחבת פסים עד השחמה ללא שמן כשמוכנים
להכניס לקערה ולהוסיף שמן זית בנדיבות ואת שאר חומרי הגלם לפי הטעם ולערבב את עלי המנטה לקרוע מלמעלה בגסות.
בתאבון עדכנו ושתפו אם הכנתם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415