יום חמישי, 22 בנובמבר 2018

פסטה עם שעועית PASTA CON FAGIOLI

פסטה עם שעועית, אכלתי לראשונה אצל אמא של מיקלה ומאז היא מככבת אצלנו, יש בדרום לא מעט רטבים שניתן לפגוש רק שם ושלא נתקלתי בהם מעולם קודם.
זו מנת פסטה סופר כפרית ,פשוטה מאוד ומנחמת, נראית כמו אוכל לעניים אבל למי שאוהב שעועית היא אחת הטעימות שיש.
נהוג להכין עם פסטה מסוג: MISTO (פסטה מעורבת קצרה) או DITALONI RIGATI שהם צינורות פסטה קצרצרים, בחרנו להכין את ה MISTO שלנו מפטוצ'יני וספגטי אלקיטרה ושבורים.
מתכון:
במחבת עמוקה עם שמן זית לטגן קלות רצועות מרבע בצל אדום, עד רגע לפני השחמה, להוסיף כ 400 גרם שעועית לבנה מבושלת, , כף שטוחה של פפריקה מתוקה (אני משתמשת בפפריקה מאיטליה) ומעט אורגנו ( לא חייב), מערבבים הייטב ומוסיפים נוזלים עד מעל השעועית, מתבלים במלח, פלפל,הפעם הכנתי אותו ביאנקו (לבן) אבל אפשר להוסיף כרבע קופסה של עגבניות משומרות.
את הפסטה המבושלת להוסיף לרוטב לבשל דקה נוספת להוסיף נוזלים ממי הפסטה לפי הצורך ולהגיש עם פרמזן מגורד, או ריקוטה יבשה מגורדת, אני אוהבת לגרד ריקוטה פומיקטה (מעושנת).
ניתן להגיש במספר וורסיות האחת כרוטב כמו בתמונה והשניה שאני אישית מעדיפה יותר היא יותר בדומה למרק עם יותר נוזלים.
אפשר לטחון חלק מהשעועית ולהכניס בחזרה למחבת יוצר רוטב סמיך יותר וקרמי במקרה הזה צריך יותר נוזלים.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415