יום שישי, 21 באוגוסט 2020

cinnamon rolls -שבלולי קינמון משגעים - INBAR COOKS ITALIAN

שבלולי קינמון מושלמים רכים ואווריריים כאלו שתצטערו שהתחלתם להכין, בצק נוח וקל להכנה כל חומרי הגלם במיקסר יחדיו עם וו לישה. 


1 ביצה

1 ורבע כוס חלב בטמפרטורת חדר

במקור 2 כפיות שמרים אני השתמשתי במעט מאוד שמרים טריים כ 5 גרם יבשים או מקסימום כפית 

רבע כוס סוכר

60 גרם חמאה מומסת

חצי כפית מלח

וקמח וואיי לא זוכרת כמה כוסות נכנסו 3.5 או 4 כוסות כי תוך כדי לישה היה חסר אז הוספתי עוד.

כל חומרי הגלם ללוש יחדיו במיקסר עד קבלת בצק חלק ונעים, להוציא מהקערה של המיקסר לגלגל אותו מעט תוך לישה ידנית ולהניח בקערה משומנת קלות. לכסות לכשעתיים או עד הכפלת הנפח.

אחרי שתפח לרדד למלבן עבה יחסית עליו למרוח חמאה מומסת לא מלוחה ולפזר סוכר חום וקינמון (לא להתקמצן עם הקינמון)

לגלגל לרולדה, בלי למתוח ובלי להדק ולפרוס לדסקיות/ שושנים שווים בעובי שאתם אוהבים אל תשכחו שתופח עוד באפיה.

למרוח מעל ביצה עם מעט מים ולאפות עד השחמה קלה ב 180 מעלות (אל תאפו עד שחום מדי שלא יתייבשו)

מעל בעודו חם זילפתי קרם מפילדלפיה אחת, חלב, אבקת סוכר, 2 כפיות חמאה ומעט יוגורט כי חיפשתי חמיצות לנטרל את מתיקות הקרם (לא שמתי יותר מדי סוכר טעמתי ועצרתי במקום שהרגיש מספיק)

כשהתקרר הוספתי עוד טיפונת קרם למי שביקש.


שלא תגידו שלא הזהרתי מושלמים!!

בתאבון!!



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415