יום ראשון, 24 במאי 2020

פוסט המלצה לחוזרים מאיטליה בהמשך ללא מעט פוסטים שנתקלתי בהם.
מחכים לחזור לשיגרה של ימים אחרי קורונה בה מקווה שאיטליה גם אם לא מיד אבל כן במהרה תצליח לאסוף עצמה ולחזור לימים בהם תוכל שוב לקלוט תיירים בשדות התעופה שלה.
בכל עונות השנה, אנשים היו חוזרים עם מזוודות מלאות בקניות ואני מתייחסת רק לאלו עם האוכל מנהסתם כי כזו היא אני 
אלו ההמלצות שלי!
ראשית את רוב הקניות אני עושה בסופר כמעט תמיד יותר זול שם מכל מקום אחר, או שלפחות שם לא יתייחסו לעובדה שאתם תיירים והמחיר יהיה זהה לזה שמשלמים המקומיים.
בכל סופר ישנן אמבטיות מבצעים, לרוב של נקניקים וגבינות שוות במחירים שווים אל תפספסו אותה.
תקנו פסטות יבשות אבל אל תוותרו על הטריות שנמצאות במקרר בשקיות ואקום, שימו לב שהתוקף יכל להיות גם לחודשיים שלושה.
ואם כבר מדברים על פסטה אלו הצבעוניות מאוד יפות ומושכות אבל אם לומר את האמת זהו גימיק תיירותי ואיטלקים לרוב לא אוכלים אותן (פרט לשחורות ופטוצ'יני ירוק לבן).
פרט לפסטה תוכלו למצוא במקררים לא מעט מארזי וואקום של דגים, סרדינים, אנשובי טריים.
אם אתם בעניין של פרושוטו אל תבקשו שיחתכו לכם יותר מדי זה נקניק שצריך לפרוס טרי אז אם בא לכם ויש לכם פורסת בבית עדיף לקנות חתיכה שלמה.
אנחנו עדיין בסופר עיברו בסבלנות רבה על המדפים תוכלו למצוא שם לא מעט דברים מעניינים, פורצ'יני יבשות, דיו של דונון, שימורים ,טרטופו בשמן, באלכוהול ועוד... כל מני דברים שיש רק באיטליה כולל גימיקים למטבח אם הסופר גדול.
קמח 00 ודורום לא נוהגת לקנות באיטליה יש להשיג בארץ ובמשקל הזה מעדיפה להביא גבינות וגודיס אחרים.
אל תוותרו על המחלקה של הלחמים, הבישקוטים והבייגלים, יש שם טרלי (דומה לעבדי רק אחר) בטעמים שונים אני אוהבת פיקנטי או שומר כמובן שיש שם עוד עוגיות (איטלקים קוראים לכל היבשים האלו בישקוטים) ודברים טעימים.
גבינות וכאלה ממליצה לשלוח בתא המטען בכדי שלא יחרימו לכם.
רגע לפני העליה למטוס אם אתם באיזור נאפולי לא זול אבל יש מוצרלה טרייה (רק זו של חבל קמפניה) שתוכלו להעלות למטוס, יש גם ספוליאטלה טובה שיארזו לכם בקופסה קשיחה, ואם בא לכם להרגיש לפחות לעוד יום אחד באיטליה תקנו קוראסון שנקרא באיטליה קורנטו/ בריוש בעיניי הכי טעים אלא קרמה למחרת בבית עם הקפה של הבוקר תוכלו לחוות לעוד רקע קצר את הטיול שלכם באיטליה.
נ.ב
*ממליצה לכם להביא שקית קירור מקופלת מהארץ ואולי 2 שקיות לקרחונים עגולים כאלו שממלאים במים, שימו במקפיא במלון ותוכלו לשמור שם את המצרכים שזקוקים לקרור, (פרמזן במקרה הזה לא חייב).
*בכל סופר או מעדניה קיימת האופציה לסגור גבינות, נקניקים בוואקום בקשו מהמוכר sottovuoto כך לא יהרסו וילכלכו את המזוודה וגם ישמרו לכם לתקופה יותר ארוכה בארץ, לכן אגב עדיף לקחת גבינות קטנות יותר ולחלק ליותר שקיות מאשר בלוק אחד גדול).
*בכבישי האגרה יש חנויות נוחות בתחנות הדלק יקרות מאוד אבל...מדי פעם יש מבצעים של 10 יורו למארזי מתנות של תבלינים ואוכלים שתוכלו להביא הביתה.

יום שבת, 11 באפריל 2020

Torta caprese

Torta caprese
טורטה קפרזה היא טעות שהפכה להצלחה מפורסמת רק דוגמה אחת מני רבות לשימוש בשקדים במטבח האיטלקי.
למה טעות? כי במקור היה שימוש בקמח שהשף שכח להוסיף למתכון וכתוצאה מכך קיבל עוגה רכה בפנים ופריכה מבחוץ שכולם התלהבו ממנה.
יש לא מעט וורסיות להכנתה כמו כל מתכון איטלקי 😊
וכמו כל הדברים הטעימים מקורה בקמפניה איזור נאפולי, קאפרי, אמלפי והסביבה.
מצרכים:
6 ביצים
כוס סוכר
קורט מלח
כפית אבקת אפיה
2 כפיות קמח תפוחי אדמה
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
300 גרם קמח שקדים אני טוחנת את השקדים עם הקליפה.
אופן הכנה:
כמו שסבא הרמן נהג לעשות אני מקציפה את הביצים בשלמותם עם קורט מלח עד שמתקבל קצף גבוה וחזק יחסית, רק אז מוסיפה בהדרגה את הסוכר. במקביל ממיסה את החמאה ומוסיפה לסיר את השוקולד מערבבת עד שנמס מורידה מהאש קצת לפני שנמס לגמרי החום של הסיר ושל המצרכים ימשיך להמיס לבד.
מקררת את השוקולד מעט ואז מוסיפה בהדרגה בסיבוב או שניים בלבד במיקסר וממשיכה עם לקקן לערבב בעדינות, מוסיפה פנימה את השקדים היום טחנתי גם אגוזי לוז מוסיפים בקיפול גם את הקמח תפוחי אדמה ואת אבקת האפיה בעזרת לקקן הייטב.
להעביר לתבנית אפיה ולאפות כ 40 דקות ב 170 מעלות.
מעל אבקת סוכר.
ביס של ענן שוקולדי אגוזי, שנמס בפה ומשאיר אחריו טעם של עוד.


gelo di arance


לפני שנים אמא של חברה מסיצליה למדה אותי להכין ג'לי תפוזים מאז שכחתי מזה עד אתמול כשמיקלה הביא תפוזים וחלק מהם היו תפוזי דם אידיאלי למנה כך שפתאום זה קפץ לי וכמה טוב שכך.
ללא גלוטן, טעים, מתאים לפסח אבל מבטיחה שתכינו גם הרבה אחרי. 😊😊😊
מוכנים הנה זה בא......
300 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
4 כפות סוכר
2.5 כפות קורנפלור או עמילן תפוחי אדמה שזה מה שהיה לי בבית).
מיץ מלימון אחד
השתמשתי גם במספר טיפות של תמצית פרחי תפוז
לערבב הכל לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב תמידי עד הסמכה.
לצקת לתבנית/שבלונות או אחר משומנים בשמן או רטובים ממים (למנוע הדבקות).
להכניס למקרר עד התייצבות
כשמוכן לגלגל בקוקוס ולהגיש.
*ניתן לצקת לכוסות לא עמוקות לחלץ בעזרת סכין ולפרוס לדיסקיות.
*מי שלא אוהב קוקוס יכל להשתמש באבקת סוכר או אחר.
מצורף סרטון הדרכה יוטיוב