זהו קינוח שמקורו בקרנבלים של סיצליה הפך עם השנים לאחד הקינוחים הכי איטלקיים עם דגש בשם קנולי סיצליאני על המקור סיציליה. זהו קינוח שעשוי מצינורות בצק חלולים לרוב מטוגנים, במקור ממלאים אותם בריקוטת כבשים, פצפוצי שוקולד, פירות מסוכרים, בעבר השתמשו בדלעת מסוכרת שיצאה משימוש, יש שמקשטים בדובדבנים מסוכרים או בפיסטוקים קצוצים.
בדיוק לפני שבועות שנה שעברה פורסם המתכון שלי במקומון ירושלמי במדור של קרן קדוש מקפה קדוש האגדי. זוהי ללא ספק אחת ממנות הדגל.
מנה שיכולה להשתלב נפלא על שולחן החג שלכם. וגם אם לא יוצא לכם בזמן הקרוב להגיע לאי קסום זה אין שום סיבה שלא תיקחו ביס מהקינוח המושלם הזה ותרגישו לרגע באיטליה.
מצרכים
30 גרם סוכר
25 גרם חמאה
1 חלמון
קקאו , נס קפה ווניל לטעם
250 גרם קמח
כף חומץ
קורט מלח
75 גרם יין מרסלה, אני השתמשתי ביין לבן חצי יבש
שמן לטיגון ואבקת סוכר לקישוט.
אופן ההכנה
לערבב את כל החומרים במעבד מזון כשאת היין יש להוסיף אחרון ובהדרגה לוודא שיש צרוך בכולו. לעטוף בניילון נצמד ולשמור כשעה במקרר.
למילוי
500 גרם ריקוטה
רבע עד חצי מיכל שמנת מתוקה
כ-120 גרם סוכר ( לפי הטעם )
שביבי שוקולד מריר/ פירות מסוכרים/ צימוקים מושרים ברום/פיסטוקים קצוצים
אופן הכנה
לרדד את הבצק דק אם יש לכם מכונת פסטה העזרו בה, לקרוץ עיגולים גדולים יחסית (מהעיגול ליצור אליפסה כך יתחברו טוב יותר) או ריבועים לגלגל אותם על גליל המיועד ליצירת קנולי להדביק בעזרת ביצה או דבק שעשוי מקמח ומים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415