יום שבת, 11 ביוני 2016

SARTORELLI עוגיות שקדים איטלקיות

צילום:נורית פלד
SARTORELLI עוגיות שקדים איטלקיות
אני יודעת שיש לא מעט מתכונים לעוגיות דומות, חלקן עם פירות, חלקן יבשות חלקן רטובות, עם חלמונים ועוד.....אנחנו הכי אוהבים אותם ליד הקפה או בתוכו :).
המתכון הזה של העוגיות מוגש אצלי כמעט בכל ארוע וכמעט קבוע בסדנאות, לורנצו שלי הקטן מכור להן, הן לא רק מוצלחות, וקלות להכנה הן מהזן הזה של טעימות בטרוף.
ממליצה לכם לנסות לתבול בכוסית של יין אדום טוב כמו האיטלקים זה הכי מפתיע!
לפניכם המתכון שלי לעוגיות שקדים קשות ושוברות שיניים, זהירות הן סופר ממכרות, MUST שיהיו בבית.

מצרכים
200 גרם חלבונים ( בערך6 ביצי מדיום)
200 גרם סוכר
200 גרם שקדים שלמים לא קלופים ולא קלויים.
200 גרם קמח
קמצוץ מלח.

להקציף את החלבונים עם הסוכר וקמצוץ מלח עד לקבלת קצץ יציב וחזק.
כשהקצף מוכן לקפל פנימה בעדינות ובהדרגה כל פעם מעט מהקמח ( לא חובה אבל אני משתמשת במסננת קטנה לניפוי הקמח ישירות מעל הקערה כך מתקבלת תערובת אורירית ).
אחר כך להוסיף את השקדים גם כן בקיפול. להניח בתבנית פיירקס מלבנית 15/30 מעל נייר אפייה בגובה של 3 ס"מ בערך.
 לאפות כ 25 דקות ב 180 מעלות  עד השחמה קלה, לקרר ולפרוס לפרוסות דקות באלכסון ( לא חייב)

את העוגיות שמתקבלות יש להכניס לאפיה חוזרת, להניח אותן אחת ליד השניה על גבי נייר אפיה, ולאפות
כעשר דקות רבע שעה ב 160מעלות או עד שמשחים קלות ומתייבש.
להניח בצד לצינון רק כך מתקשות באמת. ניתן לשלב בונדוג או אגוז יבש אחר, פיסטוקים פחות התאימו לי לעוגיה. ניתן להקפיא, אם מתרככות ניתן להכניס שוב לתנור לחום נמוך לייבוש.
להניח בצד לצינון רק כך מתקשות באמת. ניתן לשלב בונדוג או אגוז יבש אחר, פיסטוקים פחות התאימו לי לעוגיה. ניתן להקפיא, אם מתרככות ניתן להכניס שוב לתנור לחום נמוך לייבוש.
בתאבון!

תגובה 1:

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415