יום ראשון, 3 ביולי 2016

TESTAROLI טסטרולי- גם אופציה ללא גלוטן



אני נדהמת כל פעם מחדש מהפלא הזה שבחיבור בין קמח למים. תחשבו על זה לרגע, האיטלקים הגדילו לעשות כשלקחו שני חומרי גלם הכי זמינים שיש ויצרו מהם את המנות הכי עניות, פשוטות ונאכלות בעולם.
ביותר מוורסיה אחת השילוב הזה מופיע במטבח האיטלקי וכשהוא מוגש לשולחן הוא גם לרוב זה שקוצר את המחמאות והתהילה.
נתקלתי לפני כמה שנים באחת מתוכניות הבישול באיטליה במתכון הבא נסיתי והתאהבתי, הוא פשוט, מהיר וקל להכנה ובדיוק כמו שאר השילובים הללו מפתיע!!.

TESTAROLI 
זוהי פסטה או לחם עתיקים מלוניגי'אנה (טוסקנה) איטליה,מורכב מקמח, מים ומלח.
טכניקת ההכנה שלו שונה מכל פסטה אחרת שאני מכירה, בהתחלה אופים או מבשלים על מחבת או תבנית שטוחה בדומה לקרפ על טאבון גחלים, אחר כך חותכים למעויינים ומבשלים אותם במים רותחים.
מוגש לרוב כמנה ראשונה אבל מודה שאני יכולה בקלות להחליף איתה את המנה העיקרית שלי.

מצרכים   (לקרפ גדול אחד או שניים דקים)
100 גרם קמח 00 לבן
100 גרם קמח דורום
300 גרם מים 
קורט מלח

להגשה: 
פרמזן מגורד
נענע
שמן זית

וסיר עם מים רותחים לבישול הפסטה
בחלקו התחתון של הפוסט תמצאו את הוורסייה ללא גלוטן

מהקמח המים והמלח להכין בלילה בדומה לקרפ להניח בצד למנוחה של עשר דקות
את הבלילה לצקת על תבנית חמה מאוד ומשומנת או במחבת לוהטת הבדיקה לחום הנכון היא לטפטף 2 טיפות שמן זית אם במגע של השמן במחבת עולה עשן זה אומר שזה בדיוק שם. כשמשתמשים במחבת חשמלית כמו שלי כדאי לכסות את המחבת במכסה.

כשצד אחת משחים ניתן להפוך את הקרפ הגדול למספר שניות לא חייב.

את הקרפ שמתקבל להניח על השיש ולחתוך, מעויינים זו הצורה המקובלת אבל גם צורה אחרת מתקבלת.
את הפסטה זורקים למים רותחים מומלחים נותנים להם דקה שתיים בפנים כשהגז כבוי. (המראה מזכיר קצת חתיכות של פיתה שצפות במים)
אחרי דקותיים מוציאים מהאש עם כף מסננת, מניחים על צלחת הגשה כשמעל הכל מפזרים פרמזן מגורד, עלי מנטה קצוצים או בזיליקום ושמן זית (גם פסטו מתאים).
רוצו להכין טעים באחריות

בתאבון!


לגירסה ללא גלוטן
כמו רוב המשפחות האיטלקיות עיקר המטבח שלנו מתבסס בעיקר על גלוטן, מדי פעם משחקת עם תחליפים אבל לרוב מתאכזבת כי הם לא משתווים למקור מה לעשות גלוטן זה טעים תודו!
היום במשחקי במטבח, פסטה מסוג טסטרולי מקמח אורז וקמח תפוחי אדמה כמי שלא מכירה את התחום רתמתי את שכני נטולי הגלוטן למבחן טעימה, הצליאקית הצעירה שבחבורה אמרה שהייתה שמחה להזמין מנה כזו במסעדה!!


מצרכים:
150 גרם קמח אורז מלא
50 גרם קמח תפוחי אדמה
200 מ"ל מים
קורט מלח
מעט שמן זית לטיגון
לערבב את כל המצרכים פרט לשמן עד לקבלת בלילה אחידה.
הערות:
**כשיוצקים את הבלילה למחבת להבדיל מקמח רגיל די מהר הוא מתייצב כך שצריך להיות זריזים במזיגה וכדאי להטות את המחבת בכדי לעזור לבצק להתפזר ( אופציה נוספת היא להוסיף עוד טיפונת מים עלמנת שתתפזר יותר בקלות).
בגלל שמרקם הבצק דביק יותר ממליצה להפוך ולטגן קלות גם מהצד השני בכדי שיתייבש.
**במתכון הרגיל מניחים את חתיכות הפסטה במים רותחים ומכבים את האש, במקרה הזה הפסטה מבקשת בישול של חמש דקות במים רותחים עם מלח וטיפונת שמן זית.
הרוטב שלי לטעימה היה שמן זית, מלח, פלפל, ופטרוזליה, לדעתי יהיה טעים יותר עם רוטב עגבניות סמיך או בולונז.
** אגב בנסיון של הוספת מים ובלילה דלילה יותר התקבלה לאפה גמישה מיקי אמרה מושלמת!!! 
אפשר להכין לזניה וגם לגלגל לקנלוני הפרוייקט הבא שלי. 


מחכה לשמוע איך יצא לכם 


אם לא נרשמתם עדיין לקבלת מתכונים בניוזלטר- ניתן לעשות זאת בצדו הימני העליון של הבלוג

7 תגובות:

  1. יאו יאו זה נראה כמו חלום !!!

    השבמחק
    תשובות
    1. אמרתי לך! לכי להכין וספרי לי איך יצא :)

      מחק
  2. איזה יופי ואיזה כייף לראות משלב א' עד להגשה
    כל הכבוד תודה רבה רבה ♥
    הייכן אני מוצאת קמח 00 ? תודה

    השבמחק
    תשובות
    1. תודה זיוי שמחה שאהבת
      קמח 00 תוצרת איטליה ניתן למצוא בטיב טעם, בעדן טבע ובחנויות מקצועיות כמו 4 שף.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415