יום שבת, 20 באוגוסט 2016

רוטב רוזה וקישואים



בפעם הראשונה ששאלתי את מיקלה אם הוא רוצה פסטה ברוטב אלפרדו זוכרת הייטב את התשובה, אני את אלפרדו לא מכיר! כמובן שמאז כבר הכרתי בין השניים, מודה שזו לא העדפה ראשונה אבל הם בהחלט ידידים. 
באיזור שלנו כמעט ולא נתקלתי ברטבי שמנת בכלל ובצפון האמת היא שרק בנגיעות קלות השתמשו בשמנת וגם אז לא פגשתי את רטבי השמנת הקלאסיים אותם אנחנו מכירים, אולי בגלל העובדה שמעולם בעצם לא חיפשתי אותם :)
ולמרות הכל באחת המסעדות בפאנו שבחופי מרקה במזרח איטליה הוגשה לי מנת ניוקי בלתי נשכחת במין רוזה עם קוביות שרימפס, עגבניות, יין קישואים שמנת ופטרוזליה. 
את השם רוזה שומעים יותר ויותר בשנים האחרונות, חושבת שהוא הפך לרוטב האהוב ולא רק על ילדים.
לפניכם מתכון לרוטב רוזה שגם האיטלקי שלי אוהב :)

מצרכים:
מיכל שמנת
קופסה של עגבניות מרוסקות/קוביות/מקולפות.
מלח, פלפל
שן שום
כף שמן זית
פסטו או בזיליקום טרי
רצועות דקות של קליפת זוקיני מ 2 זוקיני
לטגן בכף שמן זית שן של שום ואת רצועות הזוקיני עד שמתרכחות והופכות גמישות.
כשמוכנות להוציא מהמחבת ולהניח בצד.
לשפוך למחבת את השימורים של העגבניות לבשל מעט ואז להוסיף מיכל של שמנת מתוקה, להביא לרתיחה ולבשל על אש נמוכה עוד דקותיים.

הפעם טחנתי את הרוטב בבלנדר מוט אבל ממש לא מחייב. אחרי הטחינה להחזיר למחבת לתבל בפלפל ומלח ולבשל עד להסמכה הרצוייה.
את הקישואים אפשר לחתוך לקוביות ולהוסיף לבישול עם הרוטב, הפעם בחרתי להגיש מעל עם נגיעות של פסטו שעשויים מבזיליקום טרי ושמן זית בלבד.

בתאבון!

2 תגובות:

  1. כמן תמיד רק מלראות מבינים שזה משהו מיוחד
    תודה רבה יקירה ♥
    שבוע טוב ומלא טעמים חדשים

    השבמחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415