יום רביעי, 24 באוגוסט 2016

ממרח נוטלה ביתי

כבר שנים שאני מקפידה לקרוא תוויות על כל מוצר שאני קונה, כבר מזמן E וחבריו לא נכנסים אלי הביתה.
אוכל זה משהו שצריך לאוכל בעוד שזבל מקומו בפח! מזמן הבנתי שמה שאפשר צריך וכדאי לייצר בבית, זה לא תמיד יותר חסכוני אבל זה הרבה יותר בטוח במיוחד בימים אלו ויודעים מה? לרוב זה גם יותר טעים!
לפניכם מתכון לממרח נוטלה, יש המון וורסיות הפעם הורדתי את השוקולד חלב ובמקומו שוקולד מריר ובמקום השמנת השתמשתי בחלב שקדים ואורז שהיה לי בבית ( יש חלב אגוזים שניתן להשתמש בו) כך שהוא הפך לטבעוני :).
מתכון קל להכנה, מעט מרכיבים וטעם אגוזי נפלא, זמן ההשקעה די קצר והתוצר שווה גם יותר מאמץ!
מצורף גם סרטון לממרח שקדים וחמאת בוטנים בתהליך דומה

למצרכים 
200 גרם שוקולד מריר (במקור חצי שוקולד חלב חצי מריר)
150 גרם אגוזי לוז קלופים וקלויים
20 גרם קקאו
200 מ"ל חלב שקדים
120 גרם סוכר חום
ניתן למצוא בחנויות תבלינים או פיצוחים אגוזי לוז מקולפים או לקלות בבית ואז לקלף לא להבהל אם נשארה לכם טיפה קליפה.
את האגוזים לטחון במעבד מזון בהתחלה למרקם חולי רטוב ואז אחרי עם הרבה סבלנות תלוי במג'ימיקס שלכם מרקם האגוזים יהפוך למשחה ואז למשחה יותר נוזלית בדומה לחמאת בוטנים, 


את הסוכר החום טחנתי לאבקה אותה יש להוסיף לטחינה של האגוזים ולהמשיך לערבב.
את השוקולד להמיס בבן מארי ולהוסיף למג'ימיקס להוסיף לתערובת  גם את הקקאו ולהמשיך לערבל. 

להוסיף תוך כדי ערבול בהדרגה את השמנת או החלב.
להניח שוב את התערובת בבן מארי ( קערה עם התערובת שלנו מעל סיר עם מים רותחים).
לבשל ולערבב את הממרח שתיים שלוש דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, נראה עדיין נוזלי אבל אל תשכחו שהשוקולד שלנו צריך להתגבש ואז הממרח מתקשה.
לצקת את הממרח לכלי מתאים ולאחסן במקרר.
אם לא חוסל למחרת היום יכל להחזיק עד שבועיים.
מחר הולכת לאפות קרוסטטה של נוטלה 
בתאבון!
* ניתן לייצר נוטלה לבנה משוקולד לבן 

6 תגובות:

  1. וואווו הכי מתאים לי להכין לנכדי המקסים יואב שאלרגי קשות לחלב- תודה אלופההה

    השבמחק
  2. איפה יופי נראה טעייים כל הכבוד יקירה ♥

    השבמחק
  3. האם ניתן להשתמש בחלב סויה במקום חלב שקדים? האם הטעם ישתנה?
    והאם מדובר בסוכר חום כהה או בהיר?

    השבמחק
    תשובות
    1. מאמינה שאפשר להשתמש גם בחלב סויה משתמשת בסוכר קנים לא בסוכר עם המולסה החום למרות שגם זה אפשרי.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415