יום שישי, 26 באוגוסט 2016

Fettucce ברוטב שקדים


לא פעם אומרים לי בסדנה אני עובד/ת שעות להכין רוטב טוב ואת בצ'יק צ'ק מעמידה פה רוטב להתעלף!!
אז אחד הדברים שאני תמיד מדגישה בסדנאות מה שחשוב בפסטה זה הפסטה עצמה בדיוק כמו שבפיצה הבצק הוא זה שחשוב אם הפסטה איכותית כבר הצלחתם והמטרה של הרוטב היא ללטף את הפסטה לחבק אותה ולרקוד לנו בפה, כל המרבה הרי זה הורס נקודה!.
לפניכם רוטב צ'יק צ'ק כזה ולהתעלף......

רוטב שקדים ( ל500 גרם פסטה)
מצרכים
50 גרם שקדים פרוסים
ועוד קצת שקדים לא קלויים עם קליפה ( לא חייב)
פטרוזיליה טריה קצוצה
4-5 עלי מרווה טריים
חמאה 
שמן זית
שן שום 
מלח, פלפל
הערה/ הארה: אני נוהגת להשתמש בחמאה מזוקקת בעיקר בבישול (אבל לא רק בבישול) מוצר שאני ממליצה לכולם, לאוהבי חמאה כמוני זה המוצר האולטימיטיבי, לא רק טעים הוא גם לשם שינוי בריא ונטול כולסטרול.
אז .....חמאה משהו כמו כף ושמן זית גם כף שתיים ( למי שלא רוצה חמאה לוותר ולהגדיל את כמות השמן) . שן אחת של שום כל זה במחבת.
מצטרפים לפה השקדים ועלי המרווה, *שימו לב מרווה בכמות גדולה מדי מרה ולא טעימה. לתבל במלח, פלפל ולבשל דקותיים הזהרו לא לשרוף את השקדים.

כשהרוטב מוכן להכניס פנימה את הפסטה המבושלת לצקת מעל כחצי מצקת של מים ממי הפסטה לערבב הייטב ולוודא שכל הפסטה כוסתה ברוטב במידת הצורך להוסיף נוזלים, לפזר מעל פטרוזיליה טרייה ואם אוהבים ניתן להוסיף נגיעה של גרידת לימון.
* אם אתם בעניין של פיקנטי לזלף מעל שמן פיקנטי/ צ'ילי.

בתאבון!

הרשמו למעלה לקבלת מתכונים במייל 

2 תגובות:

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415