יום שלישי, 16 באוגוסט 2016

polpette di melanzane קציצות חצילים


חצילים הם חומר גלם שמשתמשים בו הרבה בדרום איטליה, מטוגן, מבושל,בפסטה, במאפה....הוא  תופס מקום של כבוד והאמת היא שברמה האישית אוהבת אותם בכל וורסיה.
במתכון המקורי ממלאים את הקציצות בגבינה מעושנת שלא הייתה לי אבל כמובן שלא מנע ממני להכין והן עדיין מופלאות, קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים.
אפשר להגיש אותן עם רוטב עגבניות או שלא ואפשר פשוט לחסל אותן לפני שמגיעות לשולחן.

מצרכים
1 חציל גדול חתוך לקוביות עם קליפתו.
חופן פטרוזליה קצוצה
50 גרם תערובת של גבינת פקורינו ופרמזן
1 ביצה
1/3 בגט יבש
פירורי לחם לציפוי
מלח ופלפל
שמן לטיגון.
אני מאוד אוהבת את הנוכחות והמרקם של קליפת החציל בקציצה ולכן מעדיפה להשתמש בחציל כולו.
את קוביות החציל מבשלת במים רותחים ומעט מלח, עד לריכוך.
אחרי שבושל לסנן את החציל ולמעוך עד להגרת רוב הנוזלים.
להניח את החציל על קרש חיתוך לקצוץ אותו ולהוסיף פנימה פטרוזליה קצוצה.
 אני נעזרת במזלונה ( סכין בצורת חצי ירח)או בקוצץ חצילים מעץ בכדי ליצור תערובת אחידה. לתבל במלח ופלפל, נענע קצוצה משתלבת נפלא.
את הבגט להשרות במים ולסחוט הייטב ( גם פה אני משתמשת בחלק החיצוני כלומר בקשה של הלחם).
להוסיף את הביצה והגבינה והאמת היא שעם פקורינו ופרמזן כל המרבה הרי זה משובח אז ברור שהוספתי עוד כף או שתיים :)
לערבב הייטב הכל, כמובן שאפשר להשתמש בקערה וממש לא חייב לעבוד על משטח עבודה.

ליצור קציצות לצפות בפירורי לחם ולטגן.

ממליצה לאכול חם ולהנות מהמוזיקה :)
בתאבון!

עדכון מ 31/7 היום הוספתי קישוא מגורד, פרמזן ומוצרלה מגורדים, לציפוי השתמשתי בפנקו כי זה מה שהיה והלכתי הפעם על אפיה במקום טיגון, חיסלתי לבד חמש או שש אבל מי סופר :) זהירות שלא לא לייבש מדי.

4 תגובות:

  1. הכנתי ונטרפו . פעם הבאה במקום טיגון אכין באפיה . תודה

    השבמחק
  2. כדי לאפות ושלא יצאו יבשות- אפשר לשמן את פירורי הלחם- כלומר לערבב לתוכם עם מזלג כף שתיים של שמן זית עד שהם כולם משומנים

    השבמחק
    תשובות
    1. נראה לי שכן :) או לשמן את התבנית ולזלף מעל שמן זית.

      מחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415