יום שני, 24 באוקטובר 2016

רוטב בשר ועגבניות


הבנים שלי הם לא כאלה אכלנים גדולים, יש מנות בודדות וספציפיות שהם מאוד אוהבים וכשיש אחת כזו בצלחת אני יודעת שתחוסל ושלא ישאר זכר, אחת השיטות שלי לגרום להם לשבת ליד השולחן ולאכול היא תבשיל הבשר הפשוט הזה, כרמלה חמותי הכינה אותה לילדים לראשונה לפני שנים ומאז אימצתי! שם הרוטב מוגש עם הפסטה והבשר מוגש כמנה שנייה, יותר מדי זמן לשבת במקום אחד בשביל החברה שלי :) המנה קלה להכנה מינימום מצרכים ומקסימום טעם של בשר אותנטי.
יודעת שזה נשמע מוזר אבל כשמשתמשים בבשר איכותי הטעם של הבשר לא רק נשמר הוא מתחדד ותופתעו לגלות שכל המרבה הרי זה גורע!! משהו שלמדתי להעריך מאוד באיטליה שימוש בטעם של חומרי הגלם עצמם מבלי להשתמש בעודף של תבלינים שמתגברים על עיקר הטעם.
אוהבת להגיש עם פסטה מסוג קוואטלי אפשר גם אחרת אבל טעים מאוד גם בלי.

למצרכים:
קילו קוביות של בשר בקר אוהבת להשתמש בצלעות, או בצוואר שהם נתחים עסייסים יותר
רצועות מחצי בצל
2 קופסאות של עגבניות משומרות ( אוהבת את האיטלקיות)
אורגנו
מלח
פלפל
שמן זית (בנדיבות) 
מים לפי הצורך ( כחצי כוס)

בסיר עם תחתית עבה לטגן קלות בשמן זית את רצועת הבצל, להוסיף את קוביות הבשר לבשל עד השחמה.
להוסיף את שימורי העגבניות ( השתמשתי בקופסה אחת של מחית והשניה שלמות) וכחצי כוס מים , להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. אחרי שעה להוסיף את התבלינים ולהמשיך לבשל על אש נמוכה כשהסיר מכוסה כשלוש שעות או עד שהבשר מתרכך ומתחיל להתפורר.
אוהבת להגיש עם פסטה, מחית של צ'ילי ומעל הכל פרמזן.
בתאבון!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415