יום רביעי, 16 בנובמבר 2016

TORRONE NAPOLITANO /TORRONE DI MORTI /טורונה נפוליטנו


TORRONE NAPOLITANO /TORRONE DI MORTI זהו קינוח טיפוסי נפוליטני של שוקולד מפנק, עשיר, רך עם אגוזי לוז או במקרה הזה שקדים שלמים, שוקולד מריר, וקרם אגוזי לוז.
קינוח שנהוג להכין בתקופה הזו לרגל חג הקדושים מכאן שמו (טורונה המתים), קל להכנה מעט מאוד מרכיבים, אריזה יפה והוא פיתרון נפלא כמתנה.
הניגוד המשגע בין שוקולד קשה, שברירי ומתפוצץ מבחוץ , לפנים חלבי רך שנמס בפה, טעם שוקולדי חלום!!
הכנתי אתמול בערב וישר יצאנו לחברים הבוקר גיליתי שחלק ממנו נעלם, החקירה עדיין בעיצומה.

מצרכים 
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם שוקולד חלב /שוקולד לבן
150 גרם אגוזי לוז
250 גרם ממרח אגוזים- נוטלה (ראו מתכון לנוטלה ביתי)
*עלמנת שתצא לכם תבנית גבוהה כדאי להשתמש בתבניות אינגליש הקטנות או להכפיל כמויות


להמיס את השוקולד המריר בבנמארי אחר כך לשפוך שני שליש ממנו לתוך תבנית ולצפות את הדפנות שלה הייטב בשיכבת שוקולד נדיבה. להכניס למקפיא עד שהשוקולד מתייצב.
ממליצה להניח נילון ניצמד בתחתית התבנית ומעליה את השוקולד כך תצליחו לשלוף את הטורונה בקלות.


להמיס בבנמארי את השוקולד חלב/לבן עד שנמס, לתוכו להוסיף את ממרח הנוטלה ( ראו מתכון לנוטלה ביתית).לערבב עד קבלת מרקם אחיד וחלק.
להוסיף פנימה את האגוזים ולערבב הייטב.
את התערובת למזוג לתוך התבנית עם השוליים מהשוקולד ליישר מלמעלה ולהכניס לשעה וחצי להקפאה או לארבע שעות למקרר, מעל לשפוך את יתרת השוקולד מריר ולהכניס שוב למקרר לחצי שעה.

להוציא את הטורונה מהתבנית לחתוך בעזרת סכין חדה פרוסה, עשו לעצמכם טובה ואל תספרו קלוריות, עיצמו עיניים ותתענגו על הביס! :) 

שתפו אותי אם הכנתם.

4 תגובות:

  1. היי ענבר
    תודה על המתכון,נראה נהדר.על איזה גודל תבנית היית ממליצה?

    השבמחק
    תשובות
    1. השתמשתי בתבנית אינגליש קרטון בינונית אני חושבת סביב ה20 ס"מ, הצלחת השקופה בתמונה היא בגודל של צלחת אוכל רגילה בכדי שיהיה לך קנה מידה :)
      יצא כשני שליש גובה, לתבנית מלאה כדאי להשתמש בכמות כפולה.

      מחק
  2. תוכלי לשים את הקישור לממרח נוטלה ביתי? תודה וחג שמח

    השבמחק

תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415