אחד הדברים שמאפיין לא מעט ישראלים זו פסטה עם הרבה רוטב ולפעמים היא שוחה לה בכל כך הרבה רוטב שלא ברור עם זו מנת פסטה ברוטב או רוטב עם פסטה.
באיטליה מקפידים על פסטה טובה והרוטב רק מלווה, עוטף אותה קלות ונותן לה את הכבוד הראוי לה.
ברטבי השמנת שכל כך אוהבים פה מיקלה נתקל לראשונה בארץ, הם טעימים, כבדים ובסוף הארוחה מרגיש לך לפעמים שבלעת עוד אחד כמוך ואולי אפילו שניים.
רטבים כבדים מתאימים קצת יותר לחורף ויש לא מעט כאלה, ובקיץ כשחם בא לך להרגיש קליל יותר.
אכלתי אותו לראשונה בוורסיה קצת אחרת אצל כרמלה, הוספתי אגוזים ופסטו, קרם קישואים רוטב מהיר ונפלא!
אפילו הבנים שלי שלא מוכנים להסתכל על קישואים מאוד אוהבים את הרוטב הזה.
למצרכים
2 קישואים בינוניים, אם יש את הזוקיני הירוקים כהה עדיף גם בגלל הגוון הסופי.
כף רוטב פסטו (מתכוונת רק לעלי בזיליקום טחונים עם שמן זית)
שן של שום/ או רבע בצל פרוסות
שמן זית
חופן של עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מעט אגוזים קצוצים או צנוברים
מלח ופלפל.
לפרוס את הקישואים לפרוסות דקות לטגן אותן במחבת עם שן שום וכמות נדיבה של שמן זית, כשהקישואים מתרככים להוסיף מצקת ממי הבישול של הפסטה מלח, פלפל ולהמשיך לבשל דקה נוספת.
את הקישואים להעביר לכלי גבוה ולטחון בעזרת בלנדר מוט, להוסיף פנימה כף של פסטו, אגוזים ונוזלים לפי הצורך.
להחזיר את הרוטב למחבת לצקת את הפסטה המבושלת ולהוסיף מעל את העגבניות החתוכות, לערבב הייטב שכל הפסטה תכוסה ברוטב, המחבת לא צריכה להיות על להבה דולקת.
לצקת לצלחת אישית, אפשר לפזר מעל צנוברים או אגוזים גם בהגשה, מעט שמן זית קצת פרמזן ו....להנות.
בתאבון!
באיטליה מקפידים על פסטה טובה והרוטב רק מלווה, עוטף אותה קלות ונותן לה את הכבוד הראוי לה.
ברטבי השמנת שכל כך אוהבים פה מיקלה נתקל לראשונה בארץ, הם טעימים, כבדים ובסוף הארוחה מרגיש לך לפעמים שבלעת עוד אחד כמוך ואולי אפילו שניים.
רטבים כבדים מתאימים קצת יותר לחורף ויש לא מעט כאלה, ובקיץ כשחם בא לך להרגיש קליל יותר.
אכלתי אותו לראשונה בוורסיה קצת אחרת אצל כרמלה, הוספתי אגוזים ופסטו, קרם קישואים רוטב מהיר ונפלא!
אפילו הבנים שלי שלא מוכנים להסתכל על קישואים מאוד אוהבים את הרוטב הזה.
למצרכים
2 קישואים בינוניים, אם יש את הזוקיני הירוקים כהה עדיף גם בגלל הגוון הסופי.
כף רוטב פסטו (מתכוונת רק לעלי בזיליקום טחונים עם שמן זית)
שן של שום/ או רבע בצל פרוסות
שמן זית
חופן של עגבניות שרי חתוכות לרבעים
מעט אגוזים קצוצים או צנוברים
מלח ופלפל.
לפרוס את הקישואים לפרוסות דקות לטגן אותן במחבת עם שן שום וכמות נדיבה של שמן זית, כשהקישואים מתרככים להוסיף מצקת ממי הבישול של הפסטה מלח, פלפל ולהמשיך לבשל דקה נוספת.
את הקישואים להעביר לכלי גבוה ולטחון בעזרת בלנדר מוט, להוסיף פנימה כף של פסטו, אגוזים ונוזלים לפי הצורך.
להחזיר את הרוטב למחבת לצקת את הפסטה המבושלת ולהוסיף מעל את העגבניות החתוכות, לערבב הייטב שכל הפסטה תכוסה ברוטב, המחבת לא צריכה להיות על להבה דולקת.
לצקת לצלחת אישית, אפשר לפזר מעל צנוברים או אגוזים גם בהגשה, מעט שמן זית קצת פרמזן ו....להנות.
בתאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
תודה על הביקור בבלוג
מוזמנים להרשם לעדכונים במייל, לשתף, ולהגיב.
אשמח לראותכם בסדנאות.
לתיאום: 052-6412415